![]() |
Whiskas VS Broodje Kroket
Sommige forumleden (de meeste Nederlanders) durven beweren dat Nederlanders kunnen koken.
Ik betwijfeld dit, een blik whiskas is culinairder en verfijnders dan een Nederlandse driesterren restaurant. Ga maar is een naar een Nederlandse stad en probeert maar een iets eetbaar te vinden. In een frituur krijg je iets dat op frieten trekt, vlees dat ze in Vlaaanderen zelfs nog niet eens aan hun dieren geven en mayonais dat als boter smaakt. Laat staan het befaamde broodje kroket, opgepast niets tegen een vleeskroket tussen brood maar als ik het in Nederland ziet dan heb ik motilium nodig. In een brasserie, restaurant of dergelijke is het nog erger, wie prakt er nu zijn eten? Voor de rest trekt het in dergelijke zaken het eten ook op geen zak. Wat bier betreft, sorry maar heiniken noem ik geen bier. Dan is zelfs Cristal van wereldklasse. Het ergelijkste is dat ze hun rioolwater in een soort van coca-cola glazen schenken. Dit is voor mij een teken dat Nederlanders geen smaakpapillen hebben. En gierig dat ze zijn, als ik een koffie vraagt dan vraag ik een tas en geen vingerhoedje. Volgens mij moeten me missionarissen sturen naar Nederland om ze deftig eetcultuur aan te leren. |
Neem in het vervolg uw lunchpakket mee.
|
Citaat:
Doe ik reeds. |
Citaat:
Ok, dat is niet zo, ik heb gelogen. De waarheid is dat wij de buitenlandse keukens wel kunnen waarderen, omdat we wat meer openstaan voor andere culturen. Daarnaast zijn we ook niet zo gierig als jullie Belgen om altijd maar het goedkoopste van het goedkoopste te willen. Daar krijg je namelijk in ELK land rotzooi voor. En dat Heineken een wereldmerk is komt omdat andere culturen de Nederlandse cultuur WEL kunnen waarderen, omdat ze niet zo bekrompen denken als jullie. De hele wereld vind het lekker maar jullie niet, DUS is het slecht? Nee hoor, bij die Belgen, daar zit het allemaal tussen de oren. Of liever gezegd, niet. PS: Dit allemaal slechts als weerwoord tegen de nazi-avatar-liefhebber van het forum. |
Citaat:
Wij Vlamingen hebben nu eenmaal een superieure culinaire cultuur. Dat de rest van de wereld rioolwater wilt drinken is hun probleem, wij Vlamingen weten nu eenmaal beter. En als er een cultuur in de wereld dat gierig is, is dat wel de Nederlandse wel. En wat mijn avatar betreft, liever een nazi dan een hollander. |
Citaat:
|
Dan veel liever een 2 broodjes Whiskas dan een nazi.8O
|
Ik denk dat Hellfigger vooral in krotrestaurants gaat eten en dan van zijn voeten maakt omdat het varkensvoer van Holland anders smaakt als het Belgische. ;)
The bottom line is: Als ge niet graag in Nederland komt, de Nederlanders haat, en het eten er niet komt smaken, dan zijt ge nogal een domme kloot om daar naartoe te gaan om te gaan eten. |
Nederland heeft nagenoeg géén middenklasse-restaurantjes: je hebt héle goeie sterrenrestaurants waar zelfs de meest chauvinistische fransoos z'n hartje kan ophalen, maar aan het eind van de maaltijd kreunt Madame VISA hartstochtelijk. Als je het betaalbaar wil, dan is het weer huilen met de pet op... Om van het goedkope spul nog maar te zwijgen! De walgelijkste frieten heb ik ooit genuttigd als student in Rotterdam; was er de rest van de dag niet goed van. We hadden daar trouwens een soort Belgen-Spanjolen-Italianen -kolonie waar we elk om beurten voor elkaar kookten. Wie kwamen er gretig mee aanschuiven? Juist, de nederlanders! Qua culinaire cultuur ligt Nederland dicht bij Duitsland (bah!) en soms zelfs bij Groot-Brittannië (Bweikes !!!).
België ligt culinair heel dicht bij Frankrijk en Italië; héle goeie dure restaurants, maar ook in de bescheiden taveernes of eethuisjes krijg je veelal ook (h)eerlijke kost voorgeschoteld. Misschien omdat wij echt wel passioneel met ons eten willen bezig zijn. Sluit een belg op met een italiaan en het gesprek zal al heel gauw over eten gaan. Heb ik in de praktijk heel vaak ondervonden. |
Citaat:
Ik kom enkel in Nederland voor men werk. |
Citaat:
|
Citaat:
Kutbaan? ik heb een prachtjob en nee ik heb niets tegen nederlanders (alleen mogen ze af en toe is doorwerken ipv met hun baas te lullen) Alleen vind ik dat hun eten op niets trekt. |
Citaat:
Citaat:
Ja hoor kerel, spoor maar lekker door... |
Citaat:
Wat betreft dat vlaanderen culinair superieur is tov de rest van de wereld is mijn overtuiging. Nergens smaakt het eten zo goed als hier in Vlaanderen. |
Ik kan enorm genieten van de buitenlandse keuken, de Nederlandse laat ik toch maar passeren. Halfgare deegslierten in ketchupwater is namelijk niet wat ik versta onder spaghetti bolognese. Ik heb daarentegen nog nooit slecht gegeten in België. Tsja..
|
Vriendin Driewerf aan het woord:
Ik kom geregeld in Nederland, maar uit eten gaan doe ik daar toch liever ook niet, tenzij ik sterf van de honger. In BE kan het ook wel es een keertje tegenvallen, maar zelfs in de "chiquere restaurants" (je moet ze met een vergrootglas gaan zoeken, maar ze bestaan - de Nederlandse resto's die geen veredeld patatkraam zijn) kan het eten verre van tippen aan dat van Belgische restaurants. En van Heineken word ik gewoon straalmisselijk na een kwart pint. Deze zomer nog es uitgetest. |
Over Heineken in de limonadeglaasjes denk ik dat elke rechtgeaarde Vlaming hetzelfde idee heeft.
Restaurants: idem dito. Ik vrees dat ik nog nooit "goed" heb gegeten in Nederland. Heb niks tegen de Nederlanders, maar laten we wel wezen: ze kennen er niks van. Zelfs een garnalencocktail slagen ze dood door hem in een plastic cocktailcoupe te serveren! Je lepeltje doen dan blob tegen de rand in plaats van het leuke PLOP: alles om zeep! En nochtans: ze wéten dus wèl onze Belgische (vlaamse) keuken te waarderen. Vraag is waarom ze er nooit iets van bijleren? |
Citaat:
Omdat een Nederlander - zo heb ik al ervaren - minder geïnteresseerd is in smaak en in "randversiering" ... Iets moet snel klaar zijn en moet vreetbaar zijn, voor de rest doet het er weinig toe. Ik heb zo bijvoorbeeld 2 jaar op kot gezeten met een Nederlandse die elke dag een maaltijd at uit een potje ... Smaak deed er niet toe, als ze er maar geen werk aan had en het snel klaar was. Toen we haar es zeiden van haar te leren koken, zei ze letterlijk "Ik heb geen zin om die moeite en tijd daarin te steken" ... En het komt bij mij over dat het zo bij heel veel Nederlanders is. |
Citaat:
zo zijn er frituren waar ze de lekkerste frieten hebben , maar die geen grote reputatie hebben trerwijl er anderen zijn waar het frietenvet in uw bakske ligt. of restaurants die nog geen naam hebben waar je lekker veel kan eten voor weinig geld of waar prijs kwaliteit goed samenhangt. En ik denk dat dit ook het geval is in Nederland en alle andere landen : het hangt er gewoon vanaf waar je naar toe gaat, ik moet zeggen dat het eten in Nederland de keren dat ik er ben geweest niet echt is tegengevallen (alleen vondik het soms wel gekke namen : flip met frietjes ==> mijn neef was er bij en die heette toevallig flip :lol:) |
Wat een onzin wordt hier verkocht. Ik woon (5/7) in de randstad, en ik ken al een hoop restaurantjes waar men voor een degelijke prijs goed kan eten. Er zijn ook inderdaad een groot aantal klasse restaurants, waar de credit card goed zijn doel bereikt, maar ook gewone zaken waar je voor 25 euro pp een 3 gangen maaltijd hebt, mooi gepresenteerd en smakelijk.
Zoals bij ons, voor 7 euro een bord sphaghetti eten in een lokaal restaurantje, dat zit er wel niet in. |
Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 18:09. |
Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be