Politics.be

Politics.be (https://forum.politics.be/index.php)
-   Over koetjes en kalfjes... (https://forum.politics.be/forumdisplay.php?f=9)
-   -   spaghetti saus (https://forum.politics.be/showthread.php?t=77936)

illwill 29 januari 2007 09:50

spaghetti saus
 
Wie heeft er een heerlijk recept voor spaghetti saus. Niet met exotische ingredienten liefst. Of ja, mag eigenlijk wel.
Of hoe maken jullie je spaghetti saus altijd?

Djiezes 29 januari 2007 10:07

-olijfolie verhitten in grote pot
-gesnipperde knoflook en spekblokjes erbij
-dan gesnipperde ajuin, 1 rode en 1 groene paprika en een paar wortelen
-een half glas vermouth of witte wijn erbij en laten inkoken
-gepelde tomaten uit blik + een weinig water toevoegen, deksel op de pot en half uur op zacht vuur laten pruttelen
-daarna wat tomatenpuree en room (1 �* 2 dl) toevoegen en de saus binden
-in een aparte pan bak je een kleine halve kilo varken/rundsgehakt (pletten met een vork) en dat kruid je met gewone peper van de molen, cayennepeper en komijn. Daarna klets je het bij de saus.
-Af en toe doe ik er nog zongedroogde tomaten bij...
-Vers gehakte peterselie en een beetje basilicum aan de saus toevoegen. Evt ook nog spagettikruiden en wat sambal...
-Smakelijk!
-Je gaat hier toch niet de NWO bijhalen hé? ;-)

illwill 29 januari 2007 10:35

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Djiezes (Bericht 2383598)
-olijfolie verhitten in grote pot
-gesnipperde knoflook en spekblokjes erbij
-dan gesnipperde ajuin, 1 rode en 1 groene paprika en een paar wortelen
-een half glas vermouth of witte wijn erbij en laten inkoken
-gepelde tomaten uit blik + een weinig water toevoegen, deksel op de pot en half uur op zacht vuur laten pruttelen
-daarna wat tomatenpuree en room (1 �* 2 dl) toevoegen en de saus binden
-in een aparte pan bak je een kleine halve kilo varken/rundsgehakt (pletten met een vork) en dat kruid je met gewone peper van de molen, cayennepeper en komijn. Daarna klets je het bij de saus.
-Af en toe doe ik er nog zongedroogde tomaten bij...
-Vers gehakte peterselie en een beetje basilicum aan de saus toevoegen. Evt ook nog spagettikruiden en wat sambal...
-Smakelijk!
-Je gaat hier toch niet de NWO bijhalen hé? ;-)

hehe, neenee, alvast bedankt, kga hem zeker eens proberen want het water staat me al in de mond.
Koken is nog steeds niet mijn sterkste punt en ik wil gewoon wat nieuwe dingen leren om mijn vrouwtje te kunnen plezieren op vlak van kookkunsten dan é.:lol:

Djiezes 29 januari 2007 10:40

Ik spreek uit ervaring: geen betere manier om een vrouw te verleiden/plezieren dan met je kookkunst (als die ergens op lijkt tenminste ;-) )

illwill 29 januari 2007 10:54

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Djiezes (Bericht 2383693)
Ik spreek uit ervaring: geen betere manier om een vrouw te verleiden/plezieren dan met je kookkunst (als die ergens op lijkt tenminste ;-) )

:lol:
Eens kijken wat effect de spaghetti saus gaat hebben.

Andere suggesties mag ook nog steeds é mensen. Ik sta open voor alles.

Dronkoers 29 januari 2007 12:39

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door illwill (Bericht 2383739)
:lol:
Eens kijken wat effect de spaghetti saus gaat hebben.

Andere suggesties mag ook nog steeds é mensen. Ik sta open voor alles.

dat ga ik je besparen want ik spreek over 1/2 pot sambal, 1/5 fles tabasco, 5 rode pimenten met zaadjes, pinkante spaghettikruiden, beetje cayennepeper,... oja, en wat ajuin, champignons, wortelen en peterselie en de saus zelf natuurlijk ;-) (wel voor een liter of 2 eh)

Met 1 bord heb je genoeg, gegarandeerd :lol:

illwill 29 januari 2007 13:31

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Dronkoers (Bericht 2384069)
dat ga ik je besparen want ik spreek over 1/2 pot sambal, 1/5 fles tabasco, 5 rode pimenten met zaadjes, pinkante spaghettikruiden, beetje cayennepeper,... oja, en wat ajuin, champignons, wortelen en peterselie en de saus zelf natuurlijk ;-) (wel voor een liter of 2 eh)

Met 1 bord heb je genoeg, gegarandeerd :lol:

Is dit wel te eten? Ik vrees dat dit wel niets is voor een romantisch etentje. Lijkt mij meer op een avond in de zetel liggen met een volle maag. :lol:

Dronkoers 29 januari 2007 13:35

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door illwill (Bericht 2384252)
Is dit wel te eten? Ik vrees dat dit wel niets is voor een romantisch etentje. Lijkt mij meer op een avond in de zetel liggen met een volle maag. :lol:

Ik krijg het toch binnen (en het blijft binnen zelfs). Dan kun je toch zeggen dat jullie in vuur en vlam staan 8-)

Natuurlijk, iets met bruis drinken raad ik u wel ten stelligste af ;-)

Savatage 29 januari 2007 13:46

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door illwill (Bericht 2383565)
Wie heeft er een heerlijk recept voor spaghetti saus. Niet met exotische ingredienten liefst. Of ja, mag eigenlijk wel.
Of hoe maken jullie je spaghetti saus altijd?

Spaghetti saus kunt ge op veel verschillende manier klaarmaken. Vergeet er niet voor te zorgen dat uw deegwaren niet aan elkaar plakken, want dan is uw spaghetti een stuk minder waard.

Havana 29 januari 2007 14:20

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Savatage (Bericht 2384304)
Spaghetti saus kunt ge op veel verschillende manier klaarmaken. Vergeet er niet voor te zorgen dat uw deegwaren niet aan elkaar plakken, want dan is uw spaghetti een stuk minder waard.

dus afspoelen met koud water, die slierten !!

Djiezes 29 januari 2007 14:22

En zeker niet te lang laten koken! Na het afgieten terug in de pot waarin hij gekookt is, klontje boter erbij en deksel erop.

La Chunga 29 januari 2007 14:28

Ik ga woensdag dat receptje eens proberen zie, Djiezes!

Djiezes 29 januari 2007 14:41

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door La Chunga (Bericht 2384498)
Ik ga woensdag dat receptje eens proberen zie, Djiezes!

Laat zeker iets weten achteraf!

La Chunga 29 januari 2007 15:20

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Djiezes (Bericht 2384543)
Laat zeker iets weten achteraf!

Ok.

BigF 29 januari 2007 22:11

kook een pot spaghetti

gooi in een mortier of een keukenrobot
-de bladeren van 1 plant basilicum
-een handvol pijnboompitten
-snuif grof zout
-paar peperbolletjes
-een stel tenen look
-een flinke scheut olijfolie

mix of maal dat fijn, mieter het over de spaghetti en happehappe

rap klaar, heel lekker

edit *de parmezaanse kaas vergeten*

La Chunga 29 januari 2007 23:19

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door BigF (Bericht 2386298)
kook een pot spaghetti

gooi in een mortier of een keukenrobot
-de bladeren van 1 plant basilicum
-een handvol pijnboompitten
-snuif grof zout
-paar peperbolletjes
-een stel tenen look
-een flinke scheut olijfolie

mix of maal dat fijn, mieter het over de spaghetti en happehappe

rap klaar, heel lekker

edit *de parmezaanse kaas vergeten*

Dit ga ik bewaren en laat iets weten na gebruik ('t zal voor volgende week woensdag zijn).

Desiderius 29 januari 2007 23:44

Als uw vrouwelijk 'slachtoffer' een verfijnde smaak heeft, dan werkt deze vast en zeker : pasta con vongole. (spaghetti met venusschelpjes)

Benodigd voor 2 personen:

- Venusschelpen (vongole), vers te bestellen bij de vishandelaar (ong. 250 - 300 g.)
- Spaghetti (de meeste sauzen hierboven bereid je trouwens véél beter met linguine, maar deze is specifiek voor spaghetti) -- 200 g
- Een teentje look (twee mag ook, hangt af wat je die avond nog van plan bent)
- Verse platte peterselie
- Een geutje witte wijn
- olijfolie
optioneel: een klein snuifje cayennepeper of gedroogd piment.

De rest is kinderlijk eenvoudig.

Kook de Spaghetti al dente (idd. goed afspoelen onder stromend water)
Een stevige geut (ong. 4 eetlepels) olijfolie in een pot en de fijngesnipperde look (+ piment) laten stoven tot hij glazig is. (NIET BRUINEN!!!) Daarna doe je er de venusschelpjes bij, een handvol fijngehakte platte peterselie en een geutje witte wijn. Deksel erop (vuur lager dus!) en zeer regelmatig controleren (en zachtjes omroeren) tot de schelpjes open zijn. Zodra het overgrote deel van de schelpen geopend is, vis je er de gesloten schelpen uit (en die werp je weg) en voeg je er de gekookte spaghetti aan toe. Zachtjes omroeren zodat alle slierten mooi gecoat zijn met die heerlijke zeevruchtensmaak.

Serveren met wat extra verse peterselie.

En smullen maar !!!
In feite is het een afrodisiacum. ;-)


ps. mocht het iets te 'zwaar' doorsmaken, dan kan een druppeltje (voorzichtig zijn !) citroensap mirakels doen.

kiwisap 30 januari 2007 00:52

volgens mij de beste spaghettisaus: alla putanesca
6 ansjovisfilets in olie
200 gr zwarte ontpitte olijven
2 teentjes look
1 bosje gehakte peterselie
20 gr kappertjes
5 gepelde tomaten
olijfolie
1 rood pepertje
zout


Haal de ansjovisfilets uit de olie.
Hak de look en het pepertje fijn en fruit ze op een zacht vuur in wat olijfolie.
Doe de ansjovisfilets erbij en plet ze fijn met een vork.
Pel de tomaten en haal de zaadjes eruit.
Snijd ze in blokjes.
Snijd ook de olijven in schijfjes.
Spoel de kappertjes af en hak ze fijn.
Voeg tomaten en kappertjes toe aan de look.
Laat op een zacht vuur 10 minuutjes sudderen.
Haal van het vuur en voeg de gehakte peterselie op het einde toe.

Duvelke 30 januari 2007 01:45

Ge kunt ook zo'n potten Manna saus kopen in de winkel e.
das ook lekker, en geen werk aan :)

La Chunga 1 februari 2007 10:42

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Djiezes (Bericht 2384543)
Laat zeker iets weten achteraf!

Subliem eigenlijk, ik was nog nooit verder gekomen dan eenvoudige spaghetti bolognaise, maar dit was zeer lekker en ook de gasten en mijn vriendin aten het graag (ik vertelde op voorhand wel niet dat ik 'andere' bolognaise had gemaakt).
Ook het bereiden van de saus en het gehakt in twee verschillende pannen is eigenlijk beter, vroeger wierp ik de uit en sjalotten in de olijfolie, daarop bruine ik dan het vlees en voegde dan al de rest (paprika's, gepelde tomaten, kruiden e.d) toe. Mooi, dat wordt vanaf nu mijn standaard bolognaiserecept. Bedankt, Djiezes!

De recepten van BigF, Desiderius en Kiwisap heb ik bewaard en probeer ik de komende weken telkens op woensdag uit. Ik laat jullie weten wat we ervan vonden.


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 13:02.

Forumsoftware: vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content copyright ©2002 - 2020, Politics.be