Jantje |
7 april 2007 09:13 |
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Cynicus
(Bericht 2588673)
De laatste jaren en decennia werden er altijd maar maatregelen doorgevoerd om de mensen aan te moedigen om minder uren te werken, door aan 'minderwerkers' allerhande premies toe te kennen zodat ze netto niet veel verliezen in vergelijking met wat iemand netto verdient die wel voltijds werkt. Die premies komen natuurlijk niet uit het luchtledige gevallen. Ze moeten worden betaald via belastinggeld en/of sociale bijdragen. Veel jobs hebben al die maatregelen om het werk te herverdelen nog niet opgeleverd. De mensen die al die arbeidsherverdelingsmaatregelen maar niets vinden en die er liever zouden voor opteren om meer uren te werken om zo meer te verdienen, blijven echter in de kou staan. Bij mijn weten kunnen werknemers er niet voor opteren om vrijwillig te kiezen voor een langere werkweek. Het lijkt wel alsof het voor de werkende bevolking ronduit verboden is om vooruit te komen in het leven door te opteren voor wat extra te werken.
|
Het is zelfs verboden om meer dan 12 uur week aan overuren te maken, want dan moet de baas een nieuw personeelslid aannemen.
Het is in Belgie dus idd verboden om als gewone loontrekkende echt meer te verdienen en vooruit te komen. Dit recht is voorbehouden aan zelfstandige en een hoger kader van MN.
Nu is men zelf bezig met te verbieden dat iemand met meer kennis en ervaring beloond zou worden om zijn inzet en hij/zij mag na jaren de job te doen, slechts nog evenveel verdienen als iemand die pas in de job begint. Dit om meer gelijkheid tussen de loontrekkende te krijgen en geen loonsverschillen meer te hebben tussen mensen die reeds 20 jaar weken en mensen die pas van school komen. Regel gelijk werk/gelijk loon.
Een arbeider die dus pas begint zou het zelfde loon moeten gaan krijgen als een arbeider die reeds 20 jaar de job doet en de fouten en problemen van de pasbeginnende oplost.
Men zal dus na jaren ergens te werken niet meer gaan verdienen dan toen men pas van school kwam.
|