Jantje |
30 augustus 2007 15:50 |
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pol
(Bericht 2892108)
Het is gewoon zijn rol in onze democratische monarchie. Wie ga je deze rol anders aanbieden, de afscheidnemende eerste minister of de kamervoorzitter, eerst de oude en dan de nieuwe ? We kunnen ons evengoed ergeren aan de bevoorrechte rol van Reynders...
Wat we wel kunnen beu zijn, is de manier waarop deze rol nu door Albert II wordt ingevuld. We krijgen pas 80 dagen na de verkiezingen eindelijk een verkenner. Eerst mag Reynders zijn ereronde rijden en zelfs tot nu bleef deze de voornaamste adviseur (of onderkoning) bij de verschillende stappen die Albert II zette. Reynders liet hem meteen Leterme op pad sturen, maar dat was blijkbaar meer om hem klem te laten rijden dan wel om een nieuwe legislatuurregering op de been te helpen.
In tegenstelling met Boudewijn voordien, stelt Albert II vooral zijn onkunde tentoon en stapelt hij de kwakkels op. Filip zou het niet slechter hebben gedaan...
|
Wat er nu gebeurd is en wat ons nog te wachten staat, is enkel een politiek spel om te zorgen dat de begroting eerst nog in evenwicht komt en de wetten van de huidige regering in voegen kunnen gaan zonder veranderingen.
Trouwens dat er nog geen nieuwe regering is, komt Belgie ook tengoede.
We moeten zo de nieuwe ministers nog niet betalen en besparen dus een pak geld.
Trouwens wat Albert II nu doet, heeft Boudewijn ook gedaan en dat er nu zo'n circus van gemaakt word ligt meer aan de media dan aan andere oorzaken.
Dat de koning zich door Reynders laat bijstaan is ook een heel normale zaak, de koning is politiek neutraal maar dat betekend ook dat hij politiek onkundig is. Want anders kan hij niet neutraal zijn.
Daarbij komt dat de huidige koning reeds een oude man is en het dus moeilijker heeft om de huidige politiek nog te volgen, ook voor hem telt immers de regel, vroeger was alles beter en makkelijker.
En idd eigenlijk zou hij geen politicus, maar de kroonprins moeten oproepen om hem bij te staan. Maar iedereen zal wel begrijpen dat hij aan die zijn hulp niet veel zal hebben en dat hij die nu juist overal buiten moet houden, wil hij zijn koninkrijk behouden.
De reden dat Reynders Leterme in een mijnenveld stuurde, was ook heel begrijpelijk. Niemand wist hoe groot en hoe gevaarlijk dit mijnenveld was voor België. De informateurs waren er niet achter gekomen en dachten wisten dus dat er geen andere oplossing was dan de dans inzetten.
En je hoeft er heus niet aan te twijfelen, tegen nieuwjaar zullen we een regering hebben en in 2009 zal deze vallen. En daarna zullen we minstens 6 maanden geduld moeten hebben voor er een nieuwe federale en Vlaamse regering zal zijn.
|