Het drinken van alcoholische dranken, waaronder bier, door gezonde mensen lijkt het risico op het ontwikkelen van sommige ziekten te verminderen
1. Het drinken van bier versterkt de botten
Naast calcium is silicium ook een essentieel mineraal om de botten gezond te houden.
2. Gezondere nieren
Een van de redenen dat je meer urineert na het drinken van dit brouwsel, is omdat het werkt als een diureticum. Omdat het 90% uit water bestaat, laag aan natrium is en veel kalium bevat, stimuleert bier de uitscheiding van vloeistoffen.
3. Het voorkomt neurodegeneratieve ziektes
Beheerste bierconsumptie speelt ook een rol bij de productie van nieuwe zenuwcellen, die helpen bij het verbeteren van het geheugen. Het silicium in bier helpt bij het elimineren van giftige metalen die in verband staan met degeneratieve ziektes
4. Het is anticarcinogeen
Een van de polyfenolen in bier, xanthohumol, staat bekend als een krachtige antioxidant die de groei van kankercellen kan tegenhouden. Als preventief middel tegen prostaat- en darmkanker kan men deze afgeleide van hop gebruiken.
5. Het is een ontstekingsremmer
Hop, een van de belangrijkste ingrediënten van bier, heeft een ontstekingsremmende en antibacteriële werking. Daardoor vermindert het het risico op ziekten die samenhangen met veroudering. Dit actieve ingrediënt kan enorm helpen bij het beheersen van artritis en andere ziekten die worden veroorzaakt door overmatige ontsteking.
6. Verbetert de spijsvertering
De vezels en ontstekingsremmende eigenschappen in een biertje zorgen ervoor dat het een geweldige hulp voor de de spijsvertering. Omdat het een gefermenteerde vloeistof is, helpt het bij het stimuleren van goede bacteriën in de darmflora en het balanceert ook de pH van de maag.
7. Het is rijk aan vitaminen en mineralen
Granen zoals gerst en tarwe worden gebruikt om bier te maken, naast water en gist. De korrels zitten vol met voedingsstoffen die het brouwproces overleven. Ze worden ook versterkt door de fermentatie en het filterproces.
Bier is een natuurlijke bron van:
B-vitaminen (vooral foliumzuur)
Mineralen (silicium, kalium, magnesium, calcium, selenium)
Vezels
8. Het brengt cholesterol onder controle
Mensen die alcoholische dranken met mate drinken, hebben een hoger niveau van goede cholesterol (HDL). Dit soort gezonde vetten vermindert overmatige lipiden in het bloed en voorkomt daarmee verstoppingen.
Bier vermindert ook de fibrinogeenniveaus, een eiwit dat bloedstolling kan veroorzaken.
9. Het voorkomt veroudering
De actieve ingrediënten in deze drank controleren het ontstekingsproces van het lichaam en verminderen de kans op chronische ziekten. Het bevat ook een grote hoeveelheid antioxidanten, moleculen die de oxidatieve schade door vrije radicalen kunnen verminderen.
__________________
was getekend : profeet Filippus
|