Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BigF
Nee, maar wat ik wel weet is als ik het water met de aardappelen twee minuten laat koken, het vuur dan uitdraai en dan de aardappelen nog vijf minuten in dat afkoelende water laat liggen, ik nagenoeg rauwe aardappelen op mijn bord ga krijgen.
Je gaat me toch niet vertellen aardappelen gaar zijn als je ze in water legt, dat aan de kook brengt, twee minuten laat koken en dan vijf minuten laat afkoelen?
Verder laat ik water koken in de (elektrische) waterkoker, giet dat dan in de kookpot en van't moment dat terug aan de kook is draai ik het vuur net zo hard tot het water net blijft koken. Maar dan moeten die toch altijd nog minstens 15 a 20 minuten koken voor ze gaar zijn.
Als ik de gas vollen bak open laat staan kookt trouwens alles over.
|
mijn water wordt voorverwarmd met de zonneboiler.
Wij gebruiken water ook om meerdere dingen in te koken, soms gebruiken we het aardappelwater zelfs om soep van te maken, of om de gehaktballetjes in boor te koken.