10 mei 2023, 20:28
|
#9
|
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 24 maart 2014
Berichten: 78.189
|
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door maddox
Uiensoep.
Rundsboullion.
200 gram ui pp.
Dikke sjallote.
Een deftige prei.
Stokbrood, of broodsnedes
Zwitserse, zoete kaas. Gemalen of plakjes maakt weinig uit. (emmentaal bv)
Snipper de heilige drievuldigheid (groenten dus) tot hapklaar formaat
Fruit de ui tot die mooi goudbruin en gecaramaliseerd is.
60 gram boter, 100 gram bloem voor de roux die de basis voor de soeppot gaat vormen. (voor 4 porties maaltijdsoep) Goed mixen tot de bloemgeur volledig weg is. Je kan beginnen met een beetje rundsboullion bij te voegen om het smeueriger te maken. (om decadent te doen, waarom geen mengsel van boter en smout gebruiken?)
Als de roux en boullion een lichte saus begint te vormen, voeg de groenten toe en laat het geheel verder garen op een zacht vuurtje, langzaam meer runderboullion bijvoegende tot de verhouding groenten/vocht interessant word. Na 90 minuten is het goed met elkaar in contact en zijn de smaken gemengd.
Neem een fijne zeef, en leg die in de soep. Voeg een beetje bloem toe in die fijne zeef en roer tot de bloem volledig is opgenomen. Herhaal dit tot de soep de "dikte" heeft die gewenst is. (hangt van de groenten af)
Voeg peper en zout toe naar smaak.
Lepel in een kommetje
Voor de kaasbeschuit topping. 1 cm dikke stokbrood schijven toasten. (alternatief, op maat gesneden 1 cm dikke broodsnedes. Persoonlijk zou ik gaan voor een goed donker grof brood)
Leg die toast op de gevulde kommen zodanig de bovenkant een volledige laag heeft. Leg daar de emmentaal op, zodanig de kaas een rand kan vormen op de kom-rand.
Zet dit in een oven met de gril bovenaan goed heet, tot de kaas lekker gesmolten is en wat afdruipt.
|
Ow my god... Ik loop hier nu te kwijlen door dit heerlijke recept te lezen...
__________________
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Knuppel
...De Wever is een klootzak, en dit op meerdere vlakken. O.a. wat betreft zijn Blokhaat en zijn walgelijke kontenkruiperij in het stronthol van de partijen die hem een mes in de rug staken...
|
|
|
|