Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pandareus
Na de pétanque saga met in de hoofdrol 'de stalker van Blankenberge' krijgen we nu een Sequel ? Of is het een remake ?
|
Pandareus eindelijk, wij dachten al dat wij je kwijt waren.
Voor wat RASPOUTINE betreft kan je misschien nog is aan je partijleden vragen om opnieuw klacht in te dienen.
Opnieuw voor 'stalking' dat meen je niet.



Zo doen 'lafaards' dat, welliswaar met middelen van de gemeenschap en aan bevriende partijdige advocaten.

Stukken opvragen volgens de wet van openbaarheid van bestuur is nog altijd een probleem bij jullie.
Zelf bij je maat Alexander en zijn regering.
Misschien noemt men daar de vragen van de oppositie ook 'stalking'.


En dan die andere die nog in de middeleeuwen

leeft en die gaat voor een manifestatie verbod.
Zo gaat dat bij jullie en dat merk je ook aan de peilingen.
RASPOUTINE, die blijft tot in zijn kist. Open of gesloten VLD die zijn volgend jaar misschien weg.
Als God het wil!

Opkomen voor je rechten (zelf fundamentele of in de Grondwet ingeschreven) dat kan niet daar moet je nu met die nieuwe wet van verbod 3 keer voor betalen als je opgepakt wordt.
Hopelijk gaat de plenaire daar nog iets aan doen of is het te laat?
Compromis binnen 'VIVALDI'?
Nuttige bijlage:
Een blauwe realisatie op het openbaar domein met als enige reactie die van het V.B van Blankenberge.
Het belang van de 'betere' enkeling versus het algemeen belang.
Open-Vld een volkspartij, laat ons niet lachen!
De tekst:
PROCES-VERBAAL GEMEENTERAADSZITTING
D.D. 22 augustus 2000.
281. Vergunningen. Concessieovereenkomst tussen het Vlaamse Gewest en de stad Blankenberge voor Zeedijk (King Beach). Goedkeuring. Stemming.
De Burgemeester-Voorzitter:
Voor alle duidelijkheid en om geen misverstanden te krijgen wil ik er de nadruk op leggen dat het hier niet gaat over de concessie tussen de stad en de uitbater maar wel over de concessie tussen het Vlaamse Gewest en de stad.
Vroeger kregen wij voor het gebruik toestemming per jaar. Nu hebben wij uiteindelijk verkregen dat het gebruik in een concessieovereenkomst gegoten werd.
De heer R. Catrysse:
De SP-PVV coalitie heeft in de jaren 70 lukraak en zeker niet doordacht een concessie gegeven aan hun gemeenschappelijke vrienden van de J J R-bende om de King Beach uit te baten en dit tegen een ongelooflijk lage concessieprijs.
De Burgemeester-Voorzitter:
In de jaren 70, ik denk dat u zich vergist van partij
De heer R. Catrysse:
Sorry, mijnheer de Burgemeester, en ik aanvaard uw tussenkomst.
Het gevolg daarvan is nu dat de stad t.t.z. de Blankenbergenaars geld moeten toesteken om de heren Joye toe te laten de King Beach open te houden. De rijke vriendjes pakken de poen, we mogen hier spreken over meerdere tientallen miljoenen, en de Blankenbergenaars mogen gedurende minstens twee jaar het verlies van enkele duizenden franken bijleggen.
Dat in deze periode de SP en de PVV lukraak en ondoordacht alles deden voor vrienden en zichzelf is algemeen geweten. Nu is de SP gelukkig aan het veranderen. Ze beginnen namelijk alles te doordenken en dat ondervonden we in de gemeenteraad van 20 juni laatstleden. Ze dachten zodanig lang na dat ze vergaten om tussen te komen en zoals altijd ‘ze zwegen in alle talen’.
De Burgemeester-Voorzitter:
Het gaat hier over de concessie van de King Beach.
De heer R. Catrysse:
Nu zullen we 612.000 BEF moeten betalen aan het Vlaamse gewest om hoofdzakelijk de King Beach en in mindere mate de bijhorende accommodatie van de toiletten en de reddingsdiensten in concessie te mogen geven. Om de doordachtheid van de toenmalige rood blauwe coalitie weer te geven wil ik melden dat de huidige concessieprijs 546.201 BEF bedraagt.
Nu zien we nog duidelijker welke enorme stommiteiten de toenmalige SP-PVV-coalitie heeft begaan bij het bedachtzaam berekenen van de concessievergoeding. De SP is niet enkel de afkorting van de sjoemelpartij, we zouden haar evengoed de stommiteitenpartij kunnen noemen.
In een vroegere tussenkomst vroeg ik u bij een eventuele contractverlenging de concessieprijs minimum te verdubbelen maar wil de stad er nog iets aan overhouden dan zal een verdubbeling van de huidige prijs onvoldoende zijn.
De huidige paarse regering spreekt steeds over belastingsvermindering maar door allerlei verhogingen te vragen aan de stad verhogen ze onze belasting, want de stad dat zijn wij.
Ik vind dat het Vlaamse gewest deze belasting had moeten uitstellen tot het einde van de concessietijd namelijk 2003 als ik het juist voor heb. Verder vind ik dat het stadsbestuur alles in het werk zou moeten stellen om een groot deel en liefst nog de totale som van deze 612.000 BEF te recupereren van de gefortuneerde familie van de King Beach. Ook zij weten dat ze gedurende 30 jaar de King Beach hebben kunnen uitbaten tegen een voornamelijk socialistisch vriendenprijsje.
In één van de vorige gemeenteraden zei ik dat in 2001 de gemeentebelastingen met minimum 70 miljoen zullen stijgen, wel door o.a. dit feit en door de nieuwe verloning van de burgemeester en schepenen zal het geciteerde bedrag zeker overschreden worden.
De Burgemeester-Voorzitter:
Ik denk dat u zich vergist van partij.
De Burgemeester-Voorzitter:
Wij zullen ons best doen om de concessieprijs te verhalen. Onmiddellijk na de aanstelling van de nieuwe gemeenteraad zullen wij aan tafel gaan zitten.
De heer R. Catrysse:
Normaal kunt u deze prijs niet krijgen.
De Burgemeester-Voorzitter:
Wel als u doordacht te werk gaat.
De heer P. Wittevrongel:
Een eerste opmerking: vandaag 22 augustus 2000 keuren wij een concessie goed waarvan de begindatum teruggaat naar 1.1.2000. Is dat normaal?
Een tweede opmerking: de concessieprijs die we betalen, is nu duurder dan deze die we krijgen van de concessionaris van de King Beach. Kunnen we daar nu nog iets aan doen voor deze periode. Kan de concessie van de King Beach herzien worden naar aanleiding van de concessie met het Vlaams Gewest?
De Burgemeester-Voorzitter:
De onderhandelingen hebben heel lang geduurd. Wij hebben een paar jaar overgeslagen waarin wij cijns betaald hebben. Nu is de concessie in orde.
De stadssecretaris zal uw vraag onderzoeken. Wij kunnen echter niet weigeren de concessie te nemen. Maar wij zullen aan tafel gaan zitten en proberen de concessieprijs te verhalen.
De heer E. Farina:
Het is juist dat de Stad op dit ogenblik opgescheept zit met een concessie die nadelig is voor Blankenberge en die maakt dat vandaag wellicht geld wordt verloren. Wij moeten er echter rekening mee houden dat deze concessie afgesloten werd in 1973 voor een periode van dertig jaar. Dit betekent dat wij dit contract dan ook met een terugblik van dertig jaar moeten bekijken. Er is veel veranderd in dertig jaren. Ik bekijk de dames bv. nu ook met een ander oog dan dertig jaren terug. De SP is er in ieder geval voorstander van om de nieuwe concessie niet meer voor zo'n lange periode af te sluiten. Daarenboven moeten bepaalde kosten worden voorzien: ik stel vast dat u een nieuwe ontkalker hebt moeten aankopen voor iets meer dan 200.000 BEF en u die niet kunt verrekenen op de concessionaris. Dit betekent samengevat dat een nieuwe concessie in 2002 zeker goed moet worden bestudeerd en niet voor een lange termijn afgesloten mag worden.
De heer J. Doom:
Ik wil daaraan toevoegen dat de toenmalige SP-PVV coalitie serieuze investeringen gedaan heeft om de King Beach in te richten.
De Burgemeester-Voorzitter:
Wij zullen onderhandelen en geen concessie meer toestaan voor dertig jaar. Wij zullen ook, waar nodig, zware investeringen vragen. Daarbij, nu verliezen wij eigenlijk niet. Naast de pacht van 80.000 BEF van de King Beach hebben wij nog de concessieprijs van de toiletten. Ook het stadsbestuur zelf gebruikt een deel van de gebouwen.
Op zeker ogenblik hadden wij meer inkomsten van de toiletten dan van de King Beach.
De heer R. Catrysse:
Natuurlijk, de toiletten worden uitgebaat door gewone mensen en de King Beach door rijke mensen.
De Burgemeester-Voorzitter:
Het verschil ligt bij de persoon die de concessie destijds gegeven heeft.
De concessieovereenkomst tussen het Vlaamse gewest en de stad Blankenberge voor het gebouw King Beach wordt door de Raad, bij éénparigheid van stemmen, goedgekeurd. De beslissing luidt als volgt:
DE GEMEENTERAAD:
De Gemeenteraad in openbare zitting;
Gelet op de Wet van 31 mei 1923 betreffende de vervreemding van onroerende domeingoederen, gewijzigd bij de Wet van 2 juli 1969 en laatst bij de Programmawet van 6 juli 1989;
Gelet op het Decreet van de Vlaamse Raad van 20 december 1989, houdende bepalingen tot uitvoering van de begroting van de Vlaamse Gemeenschap;
Gelet op de Wet van 18 december 1986, houdende bevoegdverklaring van de Administratie van het kadaster, de registratie en de domeinen tot het uitvoeren van bepaalde vermogensrechtelijke verrichtingen voor rekening van de gemeenschaps- en gewestinstellingen;
Gelet op het Decreet van 23 december 1986, houdende bevoegdverklaring van de Administratie van het kadaster, de registratie en de domeinen tot het uitvoeren van bepaalde vermogensrechtelijke verrichtingen voor rekening van het Vlaamse Gewest en de instellingen die ervan afhangen;
Gelet op de bepalingen van de Gemeentewet;
Gelet op het voorstel van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, Departement Leefmilieu en infrastructuur, Administratie Waterwegen Zeewezen, Afdeling Waterwegen Kust om de bezetting van het gedeelte strandgrond, beter gekend als de 'King Beach' te regelen onder de vorm van een concessie;
Gelet op de ontwerp-concessieovereenkomst opgemaakt door de heer Stephaan Verstraeten, eerstaanwezend inspecteur, commissaris bij het Aankoopcomité te Brugge;
Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen;
BESLUIT:
ARTIKEL I
De hierna vermelde concessieovereenkomst opgemaakt door de heer Stephaan Verstraeten, eerstaanwezend inspecteur, commissaris bij het Aankoopcomité te Brugge, met betrekking tot het goed "Stad Blankenberge - Tweede afdeling - vijftig are achtennegentig centiare (50a 98ca) strandgrond gelegen Zeedijk (King Beach)" gekadastreerd of gekadastreerd geweest sectie A nr. 406/2 wordt goedgekeurd.
Kijk en lees hier beste Vlamingen, beste Belgen aan wie Vlaanderen en misschien de minister van de Noordzee Uw strand en zee allemaal geeft.
Wat verondersteld is te zijn voor het gebruik van allen.
Maar in feiten alleen bestemd is met Vlamingen en Belgen die het kunnen betalen.
Anders gaat je met uw handdoek maar in de zee liggen door gebrek aan plaats voor de 2 de klasse
CONCESSIEOVEREENKOMST
Heden,
Wordt door mij, VERSTRAETEN Stephaan, eerstaanwezend inspecteur, commissaris bij het Aankoopcomité te Brugge, de hierna volgende overeenkomst vastgelegd tussen.
ENERZIJDS,
Het VLAAMSE GEWEST, Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, departement leefmilieu en infrastructuur, administratie waterwegen en zeewezen, afdeling waterwegen kust, waarvan de burelen gevestigd zijn te 8400 Oostende, overeenkomstig de Wet van eenendertig mei negentienhonderd drieëntwintig betreffende de vervreemding van onroerende domeingoederen, gewijzigd bij de Wet van twee juli negentienhonderd negenenzestig, en laatst bij de Programmawet van zes juli negentienhonderd negenentachtig en van overeenkomstige toepassing verklaard op het Vlaamse Gewest bij Decreet van de Vlaamse Raad van twintig december negentienhonderd negenentachtig houdende bepalingen tot uitvoering van de begroting van de Vlaamse Gemeenschap, vertegenwoordigd door de instrumenterende ambtenaar krachtens de Wet van achttien december negentienhonderd zesentachtig houdende bevoegdverklaring van de Administratie van het kadaster, de registratie en de domeinen tot het uitvoeren van bepaalde vermogensrechtelijke verrichtingen voor rekening van de gemeenschaps- en gewestinstellingen en het Decreet van drieëntwintig december negentienhonderd zesentachtig houdende bevoegdverklaring van de Administratie van het kadaster, de registratie en de domeinen tot het uitvoeren van bepaalde vermogensrechtelijke verrichtingen voor rekening van het Vlaamse Gewest en de instellingen die ervan afhangen.
Hierna genoemd "HET VLAAMS GEWEST"
EN ANDERZIJDS,
De Stad BLANKENBERGE, hier vertegenwoordigd door:
1. de heer MONSET Ludo, wonende te Blankenberge;
2. de heer VERHEYDEN Peter, wonende te Blankenberge, handelende in hun respectieve hoedanigheid van burgemeester en secretaris, bevoegd om de stad rechtsgeldig te verbinden krachtens een beslissing van de gemeenteraad genomen in zitting van 22 augustus 2000, van welke gemeenteraadbeslissing een voor eensluidend verklaard afschrift aan onderhavige concessieovereenkomst zal worden gehecht.
Deze beslissing is definitief geworden ingevolge het verstrijken van de termijn, toegestaan aan de voogdijoverheid van de Provincie West-Vlaanderen om er de uitvoering van op te schorten of er de vernietiging van uit te spreken.
Hierna genoemd "DE STAD", die vertegenwoordigd als gezegd, voor mij verschenen is.
I. VESTIGING VAN CONCESSIEOVEREENKOMST
Het Vlaamse Gewest verleent onder de hierna vermelde voorwaarden aan de Stad, die aanvaardt, het hieronder beschreven onroerende goed in vergunning:
AANDUIDING VAN HET GOED
STAD BLANKENBERGE - Tweede afdeling
Vijftig are achtennegentig centiare (50a98ca) strandgrond gelegen Zeedijk (King Beach) gekadastreerd of gekadastreerd geweest sectie A nr. 406/2.
Hierna genoemd "HET GOED".
De Stad verklaart beschreven goed voldoende te kennen en er geen verdere omschrijving van te verlangen
PLAN
Beschreven goed staat afgebeeld op een metingsplan, plan met nummer TOPO 6.1.09, opgemaakt op tien februari negentienhonderd negenennegentig door de heer Vandecasteele N., Meetkundige-schatter van onroerende goederen.
De Stad verklaart vóór het verlijden van deze akte een exemplaar van dit plan ontvangen te hebben.
EIGENDOMSAANHALING
Krachtens de Bijzondere wet tot hervorming der instellingen van acht augustus negentienhonderd tachtig, gewijzigd door de Wet van acht augustus negentienhonderd achtentachtig, en in uitvoering van artikel 57, paragrafen 2 en 4, van de Bijzondere wet van zestien januari negentienhonderd negenentachtig betreffende de financiering van de Gemeenschappen en Gewesten werd het hierbij in concessie gegeven goed van rechtswege overgedragen aan het Vlaamse Gewest, vanaf één januari negentienhonderd negenentachtig.
De Belgische Staat was sinds meer dan dertig jaar eigenaar.
II. VOORWAARDEN
II.1. - DOEL VAN DE CONCESSIEOVERKEENKOMST
Het goed wordt in concessie gegeven om reden van openbaar nut, en meer in het bijzonder om de Stad toe te laten de volgende uitbatingen in het vergunde goed te kunnen verzekeren:
1. Het verhuren van strandcabines, strandstoelen, ligbedden, parasols, strandzeilen op het strand. Het verschaffen van tafeltjes voor het verbruik van warme en koude dranken en lichte maaltijden, ijskreem en versnaperingen buiten de strandterrassen is toegelaten.
2.
Het verhuren en uitbaten van sanitaire installaties zoals lavatories, stortbaden en omkleedcabines ten gerieve van de badgasten en de toeristen.
3.
Het uitbaten van de zeedijkesplanade als consumptieterras voor het gebruik van warme en koude dranken, alsook van lichte maaltijden, ijskreem en versnaperingen.
4.
Het uitbaten van een snackbar met consumptiegelegenheid (binnen en buiten), gelegen aan de strandzijde.
5. Het uitbaten van een drankgelegenheid met consumptieterras (binnen en buiten), gelegen aan de strandzijde.
6.
Het uitbaten van verkooppunten in de west- en oostvleugel tegenover de centrale trap.
7.
Het uitbaten van openlucht ontspanningsmogelijkheden op het strand.
8. Het uitbaten van een meldpunt voor verloren kinderen en gevonden voorwerpen.
9. Het uitbaten van een meldpost voor de strandreddingsdienst.
10.
Het uitbaten van technische bergruimten.
Deze lijst is niet limitatief.
De Stad verbindt zich er toe het in concessie gegeven goed tijdens de ganse duur van de in de onderhavige akte bedongen termijn aan te wenden voor het doel waarvoor het haar werd ter beschikking gesteld. Dit geldt eveneens voor de erop toegelaten bouwwerken.
II 2. - DUUR VAN DE OVEREENKOMST
De vergunning wordt toegestaan en aanvaard voor een ondeelbare periode van achttien opeenvolgende jaren, beginnend op een januari tweeduizend en van rechtswege eindigend op eenendertig december tweeduizend zeventien.
II. 3. - ERFDIENSTBAARHEDEN
De concessievergunning wordt gevestigd met al de lijdende, zichtbare en onzichtbare, voortdurende en niet-voortdurende erfdienstbaarheden, die het goed zouden kunnen bezwaren.
De Stad verklaart uitdrukkelijk de erfdienstbaarheden en de bijzondere voorwaarden vermeld in de eigendomstitel van het Vlaamse Gewest en zijn rechtsvoorgangers te kennen en zij ontslaat het Vlaamse Gewest en de instrumenterende ambtenaar van elke beschrijving ervan.
De Stad mag het in concessie gegeven goed niet met erfdienstbaarheden bezwaren dan na het schriftelijk akkoord van het Vlaamse Gewest.
II. 4. - STAAT VAN HET GOED - OPPERVLAKTE - INHOUD
Het goed wordt ter beschikking gesteld van de Stad in de staat waarin het zich bevindt, zonder enige waarborg wat betreft de goede staat van de constructies, constructiefouten of zichtbare of verborgen gebreken, noch wat betreft de opgegeven maten, waarvan het verschil in min of in meer met de werkelijke maten, al overtrof het één/ twintigste, verlies of winst zal uitmaken voor de Stad.
De Stad zal geen enkele vergoeding mogen eisen wegens vergissing in benaming, beschrijving, ligging, aanduiding der aangrenzende eigenaars, noch wegens gebrek aan toegang.
BODEMSANERINGSDECREET
Het Vlaamse Gewest bevestigt uitdrukkelijk dat het goed, voorwerp van huidige overeenkomst, geen inrichting is of was, noch een activiteit wordt of werd uitgevoerd die opgenomen is in de lijst van de inrichtingen en activiteiten die bodemverontreiniging kunnen veroorzaken zoals bedoeld in artikel 3,&1, van het bodemsaneringdecreet; lijst weergegeven als bijlage 1 van het Vlaams reglement houdende bodemsanering van vijf maart negentienhonderd zesennegentig.
In een brief van de Stad Blankenberge, dagtekenend van tweeëntwintig februari tweeduizend, deelde het stadsbestuur van de stad Blankenberge mede dat op bedoelde goed geen inrichting gevestigd was, noch een activiteit werd uitgeoefend zoals bedoeld in bijlage I bij Vlarebo en dat het goed evenmin voorkomt in het register van de verontreinigde gronden van de OVAM.
Het Vlaamse Gewest verklaart tevens, dat het vóór het sluiten van huidige overeenkomst een bodemattest heeft aangevraagd bij de OVAM betreffende het in vergunning gegeven goed en de Stad in kennis heeft gesteld van de inhoud hiervan.
De inhoud van het voor dit goed, afgeleverde attest, afgeleverd door de OVAM op dertig oktober negentienhonderd achtennegentig, luidt als volgt:
"Voor dit kadastraal perceel zijn geen gegevens beschikbaar in het register van verontreinigde gronden omdat er geen gegevens beschikbaar zijn bij de OVAM".
Dit attest vervangt alle vorige attesten.
Het Vlaamse Gewest verklaart tevens dat het sinds de datum van de attesten en tot op heden, niet door de OVAM ambtshalve in kennis is gesteld van enige wijziging in deze attesten.
II.5. - BEDRAG UITGEDRUKT IN BELGISCHE FRANK OF IN EURO
Op vraag van de instrumenterende ambtenaar heeft de Stad verklaard dat alle bedragen in deze akte in Belgische frank vermeld zullen worden.
II.6. - OVERDRACHT
De Stad mag het haar verleende recht van concessie niet geheel of gedeeltelijk overdragen, of het goed in kwestie verhuren zonder het voorafgaande en schriftelijke toestemming van het Vlaamse Gewest.
In geval de overdracht zou worden toegelaten zullen eventueel andere voorwaarden kunnen worden opgelegd.
In geen enkel geval kan een gehele of gedeeltelijke overdracht op een langere periode slaan dan de oorspronkelijke concessie - in voorkomend geval zal de duur automatisch verminderd worden.
Indien de Stad toch tot een gehele of gedeeltelijke overdracht van concessie zou overgaan zonder schriftelijke toestemming van het Vlaamse Gewest, zal deze overdracht niet tegenstelbaar zijn aan laatstgenoemde, en zal de Stad daarenboven verantwoordelijk zijn voor alle schaden die het Vlaamse Gewest tengevolge deze overdracht zou lijden.
II.7. - RECHT VAN VOORRANG BIJ HERNIEUWING VAN DE CONCESSIEOVEREENKOMST
Wanneer na het verstrijken van de termijn vermeld onder I.2., de Stad in het bezit wordt gelaten van het goed, is er geen sprake van stilzwijgende verlenging en kan er een einde gesteld worden aan deze bezetting door een vooropzeg van drie maanden bij aangetekend schrijven door het Vlaamse Gewest.
Op voorwaarde dat de aanvraag bij aangetekend schrijven gebeurt, en dit ten vroegste drie jaar en ten laatste één jaar voor het verstrijken van de termijn van de huidige overeenkomst kan de Stad een verlenging van onderhavige overeenkomst voor een nieuwe periode van achttien jaar aanvragen.
Het Vlaamse Gewest dient binnen een termijn van zes maanden na het indienen van de aanvraag in een aangetekende brief de voorwaarden mede te delen waarin zij het sluiten van de nieuwe concessieovereenkomst zou wensen te onderwerpen.
De Stad beschikt over een termijn van zes maanden ingaand bij de ontvangst van de brief om de nieuwe overeenkomst te aanvaarden of te weigeren.
In geen geval zal de nieuwe vergoeding lager mogen zijn dan deze van het laatste jaar van de voorgaande periode.
Het Vlaamse Gewest zal de aangevraagde verlenging kunnen weigeren zonder opgave van redenen.
II.8. - ONDERHOUDS- EN HERSTELLINGSWERKEN
De Stad zal tijdens de ganse duur van het haar verleende recht het in concessie gegeven goed op haar kosten in goede staat moeten onderhouden en alle noodzakelijke herstellingen met inbegrip van de zware herstellingswerken, onder andere deze aan houtwerk, ramen, daken en aan nutsvoorzieningen, die overeenkomstig wettelijke beschikkingen normaliter ten laste van de gemeente zijn, op eigen kosten moeten uitvoeren.
II.9. - VERZEKERINGEN
De Stad verbindt er zich toe de gebouwen en andere constructies die op het ogenblik van de inwerkintreding van huidige overeenkomst op het bij deze in concessie gegeven goed zijn opgericht op haar kosten voor de totale waarde te laten verzekeren tegen brand, ontploffingen en andere rampen.
Een voor eensluidend verklaard afschrift van de polis zal aan het Vlaamse Gewest worden toegestuurd binnen de maand na de ondertekening van onderhavige akte.
De Stad zal bovendien, van zodra door haar op het in concessie gegeven goed - mits voorafgaandelijk toelating van het Vlaamse Gewest - een gebouw of welkdanige andere constructie werd opgericht, een voor eensluidend verklaart afschrift van de verzekeringspolis aan het Vlaamse Gewest voorleggen.
In genoemde verzekeringspolissen zal de verzekeraar er zich toe verbinden het Vlaamse Gewest kennis te geven van de schorsing, de wijziging of de ontbinding van het (de) verzekeringscontract(en).
In geval van ramp zal de door de verzekeraar betaalde vergoeding integraal worden aangewend voor de wederoprichting van de geteisterde gebouwen en/ of constructies.
De Stad alleen is aansprakelijk ter algehele ontlasting van het Vlaamse Gewest voor alle ongevallen en schade die zij rechtstreeks of onrechtstreeks toebrengt aan het goed.
II.10. - BELASTINGEN
De onroerende voorheffing alsmede alle andere lasten, belastingen en taksen die tijdens de duur van de concessie verschuldigd zijn uit hoofde van het in concessie gegeven goed, de exploitatie ervan of van de door de Stad erop opgerichte gebouwen en constructies, moeten door de Stad gedragen worden zonder enig verhaal op het Vlaamse Gewest.
II.11. - OPZEGMOGELIJHEID VOOR HET VERSTRIJKEN VAN DE IN ONDERHAVIGE AKTE VASTGESTELDE TERMIJN
Indien de Stad zijn verplichting niet nakomt, zal de overeenkomst van rechtswege en na ingebrekestelling bij een ter post aangetekende brief verbroken zijn.
Deze verbreking wordt gedaan bij eenvoudige notificatie door het Vlaamse Gewest. Bedoelde notificatie zal geschieden bij een ter post aangetekend schrijven.
Ingeval van de verbreking van de overeenkomst zal het Vlaamse Gewest van de Stad een vergoeding kunnen eisen gelijk aan driemaal de jaarlijkse vergoeding geïndexeerd overeenkomstig hoofdstuk V (concessievergoeding) hierna en dit onverminderd al de andere vergoedingen welke eventueel door de Stad zouden verschuldigd zijn.
Bovendien behoudt het Vlaamse Gewest zich het recht voor om het goed te allen tijde, geheel of gedeeltelijk terug te nemen om redenen van openbaar nut, waarover het Vlaamse Gewest alleen oordeelt, op voorwaarde dat zij de opzegging ten minste drie maanden vooraf aan de Stad betekent bij aangetekend schrijven.
In geen geval zal door het Vlaamse Gewest enige vergoeding, uit welke hoofde ook, aan de Stad moeten worden betaald.
II.12. - TOEZICHTMOGELIJKHEID VOOR HET VLAAMSE GEWEST
Het is het Vlaamse Gewest toegestaan om op elk ogenblik dat zij dat wenst het in concessie gegeven goed te betreden teneinde vast te stellen of het goed overeenkomstig de toegestane concessievoorwaarden worden aangewend.
II. 13. - MOGELIJKHEID TOT WIJZIGING VAN DE VOORWAARDEN
Indien de in deze concessieovereenkomst opgenomen voorwaarden later onvoldoende zouden blijken, moet de Stad zich schikken naar al de andere die haar opgelegd worden.
II.14. - STRAFBEDING
Bij niet of niet-tijdige naleving van de bepalingen van onderhavige overeenkomst behoudt het Vlaamse Gewest zich, naast de opzegmogelijkheid voorzien in artikel II.11 hiervoor, het recht voor zonder zich op enige rechterlijke uitspraak te moeten steunen een dagelijkse dwangsom van vijfduizend frank (5.000 BEF) te vorderen.
III. BIJZONDERE VOORWAARDEN
III.1. De badinstelling, in metselwerk en beton is opgericht op de plaats en volgens de aanduidingen van de goedgekeurde plans. Er mogen geen veranderingen worden aangebracht zonder voorafgaande toelating van het Vlaamse Gewest, afdeling Waterwegen Kust.
III.2. Het deel van de installatie dat zich onder de zeedijk bevindt, wordt overdekt met een gewapende betonplaat. Op deze plaat wordt de zeedijkbevloering aangebracht. Boven uitsprongen buiten de lijnstelling van de bestaande deksteen van de glooiing worden de zeedijkbevloering op gewapende betonplaten verbreed waarop de tegelbevloering rust. De afstand van de in langsdoorsnede geziene badinstellingen bedraagt 226,13 m, waarvan een deel dwarsprofiel 5,- m vanaf de deksteen genomen, onder de zeedijk komt op volle lengte. (Zie plan in bijlage).
III.3. Ingeval ook de tegelbevloering op het dak van de badinstelling wordt vernieuwd, moet deze bestaan uit tegels van minstens dezelfde kwaliteit als die gebruikt op de wandeldijk.
III.4. De gewapende betonplaat onder de wandelweg is berekend voor een draagvermogen van 500 kg/ cm².
III.5. De Stad verbindt zich, ten allen tijde, de gebouwde inrichting, alsook de zeedijkbevloering tot 5,- m buiten de grenzen van deze inrichting behoorlijk en tot voldoening van de afdeling Waterwegen te onderhouden.
III.6. Alle schade die aan de wandelweg zou kunnen veroorzaakt worden tengevolge van de concessie, moet door de Stad hersteld worden, zoniet gebeurt dit, na aanmaning, ambtshalve door de afdeling Waterwegen Kust, op kosten van de Stad.
III.7. De Stad, neemt alle burgerlijke aansprakelijkheid op zich uit hoofde van ongevallen die zouden kunnen veroorzaakt worden als gevolg van de huidige concessie.
III. 8. De installatie op de in concessie gegeven gronden bevat hoofdzakelijk winkelruimtes, drankgelegenheden, snackbar, stortbaden, droogkamer, bergplaatsen, W.C’s, kleedhokken, machinekamers en frigo’s.
De Stad gaat de verplichting aan het commerciële gedeelte niet uit te breiden, enkel het publieke gedeelte kan eventueel heringericht worden.
III. 9. De Stad mag een gedeelte van deze installatie in concessie geven aan derden mits voorafgaande toelating van de afdeling Waterwegen Kust. Ook een gedeelte van het dak (wandeldijk) en strand mag in concessie gegeven worden na voorafgaandelijk schriftelijke toelating. Een gedeelte van de installatie moet steeds zijn openbare bestemming behouden.
Op bijgaand plan A3 BLZ.002 wordt aangeduid welke oppervlaktes openbaar zijn, en welke oppervlaktes in concessie zijn gegeven. Eventuele wijzigingen aan deze oppervlaktes moeten vooraf ter goedkeuring worden voorgelegd aan de afdeling Waterwegen Kust.
III. 10. Deze concessie wordt verleend, onafgezien van de verplichtingen, opgelegd door andere wetgeving.
III. 11. De Stad vrijwaart het Vlaamse Gewest tegen alle klachten die door de eigenaars of huurders van de aanpalende gebouwen zouden geuit worden uit hoofde van het bestaan of de exploitatie van de inrichting.
IV. STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN
De instrumenterende ambtenaar verklaart dat het goed in kwestie gelegen is in woongebied en dit wegens het gewestplan Brugge - Oostkust, goedgekeurd bij Koninklijk Besluit van zeven april negentienhonderd zevenenzeventig.
Krachtens de bepalingen van het bijzonder plan van aanleg BPA Zeedijk nr. 8, goedgekeurd bij het MB van 30 december 1992 is de hoofdbestemming "zone voor badinrichtingen, met nevenbestemming handel".
Het Vlaamse Gewest verklaart dat hem thans nog geen stedenbouwkundig voorschrift, noch enig bericht van ruilverkaveling, noch enig onteigeningsontwerp betekend werd.
Het Vlaamse Gewest verklaart bovendien geen kennis te hebben van het feit dat het goed het voorwerp zou uitmaken van een beschermende maatregel, genomen krachtens de wetgeving op de monumenten en landschappen.
De vertegenwoordiger van het Vlaamse Gewest verklaart dat geen verkavelings- of bouwvergunning werd afgegeven en dat hij geen verzekering geeft wat betreft de mogelijkheid om op het goed, dat het voorwerp van deze akte uitmaakt, te bouwen, of daarop enige vaste of verplaatsbare inrichting op te stellen die voor bewoning kan worden gebruikt.
De instrumenterende ambtenaar geeft lezing van artikel 99 van het Decreet van 18 mei 1999, houdend de organisatie van de ruimtelijke ordening, laatst gewijzigd bij decreet van 26 april 2000, luidend als volgt:
§ 1. Niemand mag zonder voorafgaande stedenbouwkundige vergunning:
1° bouwen, op een grond één of meer vaste inrichtingen plaatsen, een bestaande vaste inrichting of bestaand bouwwerk afbreken, herbouwen, verbouwen of uitbreiden, met uitzondering van instandhoudings- of onderhoudswerken;
2° ontbossen in de zin van het bosdecreet van 13 juni 1990 van alle met bomen begroeide oppervlakten bedoeld in artikel 3, §1 en §2 van dat decreet;
3° hoogstammige bomen vellen, alleenstaand, in groeps- of lijnverband, voor zover ze geen deel uitmaken van met bomen begroeide oppervlakten bedoeld in artikel 3, §1 en §2 van het bosdecreet van 13 juni 1990;
4° het reliëf van de bodem aanmerkelijk wijzigen;
5° een grond gewoonlijk gebruiken, aanleggen of inrichten voor:
a) het opslaan van gebruikte of afgedankte voertuigen, van allerhande materialen, materieel of afval;
b) het parkeren van voertuigen, wagens of aanhangwagens;
c) het plaatsen van één of meer verplaatsbare inrichtingen die voor bewoning kunnen worden gebruikt, zoals woonwagens, kampeerwagens, afgedankte voertuigen, tenten;
d) het plaatsen van één of meer verplaatsbare inrichtingen of rollend materieel die hoofdzakelijk voor publicitaire doeleinden worden gebruikt;
6° het geheel of gedeeltelijk wijzigen van de hoofdfunctie van een onroerend bebouwd goed met het oog op een door de Vlaamse regering op te stellen lijst van vergunningsplichtige functiewijzigingen;
7° in een gebouw het aantal woongelegenheden wijzigen die bestemd zijn voor de huisvesting van een gezin of een alleenstaande, ongeacht of het gaat om een eengezinswoning, een etagewoning, een flatgebouw, een studio of een al dan niet gemeubileerde kamer;
8° publiciteitsinrichtingen of uithangborden plaatsen of wijzigen;
9° recreatieve terreinen aanleggen of wijzigen, waaronder een golfterrein, een voetbalterrein, een tennisveld, een zwembad.
Onder bouwen en plaatsen van vaste inrichtingen, zoals bedoeld in het eerste lid, 1°, wordt verstaan het oprichten van een gebouw of een constructie of het plaatsen van een inrichting, zelfs uit niet duurzame materialen, in de grond gebouwd, aan de grond bevestigd of op de grond steunend omwille van de stabiliteit, en bestemd om ter plaatse te blijven staan, ook al kan het ook uit elkaar worden genomen, verplaatst of is het volledig ondergronds. Dit behelst ook het functioneel samenbrengen van materialen waardoor een vaste inrichting of constructie ontstaat, en het aanbrengen van verhardingen.
Onder instandhoudings- of onderhoudswerken zoals bedoeld in het eerste lid, 1°, worden werken verstaan die het gebruik van het gebouw voor de toekomst ongewijzigd veilig stellen door het bijwerken, herstellen of vervangen van geërodeerde of versleten materialen of onderdelen.
Hieronder kunnen geen werken begrepen worden die betrekking hebben op de constructieve elementen van het gebouw zoals:
1. vervangen van dakgebinten of dragende balken van het dak, met uitzondering van plaatselijke herstellingen;
2. geheel of gedeeltelijk herbouwen of vervangen van buitenmuren, zelfs met recuperatie van de bestaande stenen;
Als hoogstammige boom zoals bedoeld in het eerste lid, 3°, wordt beschouwd elke boom die op een hoogte van 1 meter boven het maaiveld een stamomtrek van 1 meter heeft.
Als aanmerkelijke reliëfwijziging zoals bedoeld in het eerste lid, 4°, wordt onder meer beschouwd elke aanvulling, ophoging, uitgraving of uitdieping die de aard of functie van het terrein wijzigt.
Onverminderd het eerste lid, 5°, c, is geen stedenbouwkundige vergunning vereist voor het kamperen met verplaatsbare inrichtingen op een kampeerterrein in de zin van het decreet van: maart 1993 houdende het statuut van de terreinen voor openluchtrecreatieve verblijven.
§ 2. De Vlaamse regering kan de lijst vaststellen van de werken, handelingen en wijzigingen waarvoor, wegens hun aard en/of omvang, in afwijking van §1, geen stedenbouwkundig vergunning vereist is.
§ 3. Een provinciale en een gemeentelijke stedenbouwkundige verordening kunnen de vergunningsplichtige werken, handelingen en wijzigingen, genoemd in §1, aanvullen. Ze kunnen ook voor de met toepassing van §2 van vergunning vrijgestelde werken en handelingen de stedenbouwkundige vergunningsplicht invoeren.
De Stad verklaart dat zij persoonlijk nagegaan heeft of er eventueel geen algemeen of bijzonder plan van aanleg bestaat, waaraan het in vergunning gegeven goed onderworpen is krachten het Decreet van 22 oktober 1996 betreffend de ruimtelijke ordening gecoördineerd op 22 oktober 1996 en de andere wetten, decreten en reglementen in deze materie.
V. CONCESSIEVERGOEDING
Het recht van concessie wordt toegestaan en aanvaard tegen betaling door de Stad van een jaarlijkse vergoeding van zeshonderd en twaalfduizend Belgische Frank (612.000 BEF).
Deze vergoeding is per jaar betaalbaar vóór vijftien januari van het jaar waarop de concessievergoeding betrekking heeft en dit door storting of overschrijving op rekening nummer 091-2206042-97 van het Vlaamse Gewest, afdeling Waterwegen Kust. De eerste vergoeding zal evenwel moeten betaald worden binnen de maand van de ondertekening van deze overeenkomst.
Behoudens andersluidende wetsbepaling zal de te betalen vergoeding op elke jaarlijkse vervaldag worden geïndexeerd en dit van een januari tweeduizend en een af.
Deze indexatie zal gebeuren overeenkomstig volgende formule:
Nieuwe vergoeding = basisvergoeding x nieuw indexcijfer of: 612.000 x nieuwe index
aanvangsindexcijfer 104,02
waarbij: - de basisvergoeding deze is vermeld hiervoor
- het nieuw indexcijfer datgene is der gezondheidsindex van de maand die vooraf aan deze waarin de indexatie wordt toegepast.
- en het aanvangsindexcijfer datgene is der gezondheidsindex van de maand december negentienhonderd negenennegentig.
In geval van laattijdige betaling der vergoeding zullen de verschuldigde sommen van rechtswege en zonder ingebrekestelling een intrest opbrengen tegen zeven procent ’s jaars, overeenstemmend met de wettelijke rentevoet. Deze interest zal van rechtswege worden aangepast aan de wettelijke interest naargelang de wijzigingen aan de wettelijke rentevoet ingevolge een koninklijk besluit genomen ter uitvoering van de wet van dertig juni negentienhonderd zeventig. Deze intrest wordt per maand berekend; elke breuk van een maand wordt verwaarloosd. De grondslag voor de berekening wordt afgerond tot het hoger honderdtal en het resultaat tot de hogere frank.
VI. SLOTBEPALINGEN
1. Kosten
Alle kosten van deze akte zijn voor rekening van de Stad. Er zijn geen plankosten.
2. Woonkeuze
Voor de uitvoering van deze overeenkomst doet het Vlaamse Gewest keuze van woonst op het Aankoopcomité te Brugge en de Stad op haar Stadhuis.
3. Betwistingen
Alle betwistingen tussen partijen zullen geldig geschieden door middel van een ter post aangetekende brief; de afgifte van de brief zal als betekening gelden van de volgende dag af.
Alle conflicten en geschillen die uit de toepassing of de interpretatie van de onderhavige overeenkomst zouden kunnen voortspruiten vallen uitsluitend onder de bevoegdheid van de rechtbanken van het arrondissement Brugge.
Waarvan akte
Verleden te …
En, na voorlezing, ondertekend door de Stad, vertegenwoordigd als gezegd, en de instrumenterende ambtenaar.
ARTIKEL II
De gemeenteraad geeft het College van burgemeester en schepenen machtiging om de concessieovereenkomst af te sluiten.
ARTIKEL III
De gemeenteraad geeft in voorkomend geval aan het Comité tot Aankoop machtiging om onderhavige concessieovereenkomst te verlijden en verleent ontslag voor ambtshalve inschrijving voor de hypotheekbewaarder.
ARTIKEL IV
Afschrift van deze beslissing wordt ter notificatie aan het Aankoopcomité te Brugge toegestuurd.