Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Jan van den Berghe
U bevestigt weer niets te weten van de landbouw, noch van graangewassen, noch van de normen van de bakkersindustrie. Het is zo stilaan een algemene lijn in uw berichten: een bodemloze onwetendheid in combinatie met een grenzeloze arrogantie.
De norm voor het eiwitgehalte bij graan dat moet voldoen voor aanwending in de bakkersindustrie is 12%. Het grootste deel van de hier geoogste tarwe haalt dit cijfer niet en is kwalitief vrij laag, wat wel interessant maakt voor de verwerking in veevoeder. Dit is dan wel renderend voor de Belgische landbouwer. Hij zou het eiwitgehalte wel kunnen opdrijven door meerdere bemestingen, waaronder ook de latere bladmestering. Alleen heeft dat een kostprijs. In combinatie met een wisselend klimaat is de kans op rendabiliteit veel lager. Het houdt dus een zwaar risico in voor de landbouwer om dat te doen.
|
Ik geef toch aan te willen bijleren?
U bevestigt alleen maar wat te bullen zonder concrete data.
Geef mij de data die aantoont dat rogge, spelt en tarwe in BE een niet "hoog genoeg eiwtigehalte" behalen. Alsof onze eieren nog even voedzaam als die van vroeger zijn? Daar betaalt ge ook 2 euro meer voor in deze tijd he.