Geroosterde knoflooksoep.
Runderbouillion is de basis voor de soep
Per persoon een grote knoflookbol.
Onthoofd die (top afsnijden dat je de bovenkant van de teentjes goed ziet), en plaats deze op een aluminium vel.
Besprenkel ze met olijfolie en kruiden naar wens.
Vouw het aluminium dicht en leg ze in de oven, of in een roker, lage temperatuur voor zo'n 40 minuten, tot de teentjes kneedbaar zacht zijn.
Ondertussen bak je spekblokjes tot de knapperigheid gewenst.
In het spekvet carameliseer je ongeveer evenveel ui als je knoflook aan't roosteren bent.
Om de soep meer vulling te geven is een gesnipperde kool een optie.
De geroosterde knoflookbollen kan je gewoon uitknijpen in de pot, de velletjes zijn niet gewenst.
Voeg hier ook de gecarameliseerde uien bij, en een deel van de runderbouillion. Mixen tot smeuig.
Voeg een kop parmezaan of soortgelijke harde kaas en de gesnipperde kool bij om de soep meer vulling te geven.
Kruiden naar wens.
Opwarmen en een kop room bijvoegen. Niet laten koken.
Dien op in een soepkom, met een klein handje spekblokjes en een stevige boterham.
__________________
De meeste mensen gaan naar het werk om geld te krijgen, niet om het te verdienen.
|