Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Deepeco
Evenaren op welk vlak? Ik neem aan qua hoeveelheid eiwitten?
Met witte bonen: 750 gram
Met pindanoten of vleesvervangers met eiwitisolaat op basis van peulvruchten: 300 gram
Niet vergeten dat gemiddelde Belg teveel eiwitten eet. Bonen bevatten meer voedingsvezels, waardoor je sneller een verzadigd gevoel krijgt en dus minder snel teveel eiwitten en calorieën eet.
Plantaardige vleesvervangers zijn makkelijker, want je vermijdt dus sneller overconsumptie van calorieën en eiwitten, en je kunt ze ook veilig eten als ze niet of lichtjes gebakken zijn. Vlees moet je goed bakken om schadelijke bacteriën te doden, en mes en snijplank goed afwassen. Maar je mag vlees ook niet te hard bakken, want dan gaan die vleeseiwitten kankerverwekkende stoffen vormen. Dus vlees bereiden vraagt meer aandacht en is moeilijker in vergelijking met plantaardige vleesvervangers: meer afwas, meer op letten dat je niet te veel eet, meer letten op het bakken,...
|
En dan nen hoop supplementen vreten om je toch maar goed te voelen.
Nee, van die boer geen eieren.