Los bericht bekijken
Oud 15 augustus 2005, 17:54   #90
fernand
Europees Commissaris
 
fernand's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 juli 2002
Locatie: ertvelde/evergem
Berichten: 7.551
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door PelgrimForever
Diamant:

Het woord diamant komt van het Griekse 'adamas' dat onoverwinnelijk betekent en duidt op eeuwigdurende trouw. De traditie van de diamanten verlovingsring dateert uit 1477, toen Maria van Bourgondië een ring met diamant van de aartshertog Maximiliaan van Oostenrijk kreeg. In navolging van dit beroemde liefdespaar gingen steeds meer verliefde mensen ringen met diamanten dragen. Geliefden schonken elkaar ringen met puntige diamanten en gebruikten deze stenen om liefdesverklaringen in allerlei oppervlakken te krassen. De gewoonte om een ring met diamant aan de derde vinger van de linkerhand te dragen stamt uit de tijd van het oude Egypte. De Egyptenaren waren ervan overtuigd dat de 'vena amoris' (liefdesader) rechtstreeks van het hart naar het topje van de derde vinger aan de linkerhand liep.

citaat uit www.diamantdirect.nl

Rubber

In Perzië speelden mensen meer dan 5000 jaar geleden een spel dat overeenkomst vertoont met het huidige polo te paard. Kinderen en minder rijke mensen speelden het spel met stok en bal. Over de afmetingen van het speelveld en de tijdsduur van de wedstrijden zijn nauwelijks gegevens te vinden. Het spel breidde zich via Japan en India uit over een groot deel van Azië. Maar ook naar Griekenland. Uit het polo te paard ontstonden weer andere vormen van het spel met stok en bal. Bij opgravingen in Athene werd een reliëf gevonden. Het stelde twee atleten voor die uitgerust met kromme stokken over een bal gebogen waren. De muur waarin dit reliëf was verwerkt stamt uit ongeveer 480 voor Christus.
bron: http://www.nascholing.nl/grassroots/...chiedenis.html

Koffie

Koffie heeft zo'n vaste plaats in ons dagelijks leven, dat het bijna niet is voor te stellen dat het vroeger anders was. Koffie werd in de 17e eeuw vanuit Arabië via Turkije in Europa geïntroduceerd. In Arabië was koffie drinken aan het eind van de 15e eeuw een dagelijks ritueel dat deel uitmaakte van de samenleving. Arabieren worden dan ook beschouwd als de eerste koffiedrinkers.
Ontdekkingsreizigers komen aan het eind van de 15e en 16e eeuw in het Midden-Oosten terecht en bezoeken daar de koffiehuizen. Er doen diverse legendes de ronde. Want er wordt een drank geserveerd die in staat is om vermoeidheid en slaperigheid te verdrijven en die ook nog lekker van smaak is. Dat intrigeert de Europeanen.
Handelaren zien daar wel iets in en laten voor de eerste keer in 1615 een schip met koffie uit Turkije naar Europa varen.
In Venetië wordt omstreeks 1645 het eerste Europese koffiehuis geopend. Daarna gaat het snel: Oxford, Londen, Den Haag, Marseille en andere wereldsteden volgen. In Parijs zijn er in 1690 al 250 koffiehuizen. In de eeuwen daarna verovert koffie z'n vaste plek binnen onze culturen. We kunnen niet meer zonder, want voor de meesten van ons geldt dat we bijna 4 kopjes koffie per dag drinken.

bron: http://www.koffiethee.nl/koffie/htm/geschiedenis.asp


Heel jammer voor u fernand,
maar uw stelling dat de wittekes er waarde aan hebben gegeven is nonsens.
De producten die u noemt hadden in andere werelddelen hun culturele
en/of economische waarde reeds ingenomen voor de europeaan er zelfs
van het bestaan afwist.
' ik dacht toch bij God dat de Grieken wittekens waren. 'k zal ze eens beter moeten bekijken. Maar alee als gij dat zwartekens vind goe van U.
De grieken hebben er waarde aan gegeven en niet te zwrtekens. Waarin u bij deze mij gelijk geeft, maar niet durft te zeggen
fernand is offline   Met citaat antwoorden