gekookte mosselen
Ik ga vandaag voor het eerst in mijn leven mosselen koken. De vraag is alleen hoe je dat doet. De ene website lijkt de andere tegen te spreken. Zitten hier ervaringsdeskundigen op het forum?
Voorlopig ben ik tot de volgende bevindingen gekomen:
Ik ga ervan uit dat mosselen eerst gewassen moeten worden. Mijn moeder deed dat, geloof ik, in zout water waarbij ze melk goot (dat van die melk vind ik op geen enkele site terug, ik weet ook niet of dat water per se zout moet zijn). De zware, kapotte en niet-sluitende mosselen moeten eruit gegooid worden. De 'baarden' moeten verwijderd worden.
Vervolgens moeten die beesten in een kom water snel aan de kook worden gebracht. De kom mag niet te vol zijn, aangezien de mosselen bij het opengaan meer plaats gaan innemen. Het koken van de mosselen mag maximaal 5 minuten duren.
Is dat zo'n beetje de essentie?
P.S. Aangezien een kilo nogal veel lijkt, zou ik er een aantal nog enige dagen in een emmer als huisdier willen bewaren. Hoe leg ik dat aan boord?
|