-olijfolie verhitten in grote pot
-gesnipperde knoflook en spekblokjes erbij
-dan gesnipperde ajuin, 1 rode en 1 groene paprika en een paar wortelen
-een half glas vermouth of witte wijn erbij en laten inkoken
-gepelde tomaten uit blik + een weinig water toevoegen, deksel op de pot en half uur op zacht vuur laten pruttelen
-daarna wat tomatenpuree en room (1 �* 2 dl) toevoegen en de saus binden
-in een aparte pan bak je een kleine halve kilo varken/rundsgehakt (pletten met een vork) en dat kruid je met gewone peper van de molen, cayennepeper en komijn. Daarna klets je het bij de saus.
-Af en toe doe ik er nog zongedroogde tomaten bij...
-Vers gehakte peterselie en een beetje basilicum aan de saus toevoegen. Evt ook nog spagettikruiden en wat sambal...
-Smakelijk!
-Je gaat hier toch niet de NWO bijhalen hé?
