Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Ke Nan
Het VB is een politieke partij en geen praatclub of theekransje. Een politieke partij heeft doorgaans een programma die ze willen realiseren. Een programmapunt is meer dan een mening. De programmapunten van het VB zijn geen meningen. Indien alles wat het VB verkondigt maar een mening is dan moeten de VB-kiezers zich serieuze vragen stellen bij hun keuze. Wie stemt er nu op een partij die alleen maar praat voor de vaak verkoopt?
|
Een programmapunt is een mening, punt. Het VB
vindt dat moskees in de binnenstad overlast veroorzaken en
vindt dat ze daarom buiten de stad geplaatst moeten worden. Het VB
vindt dat een te hoge concentratie van allochtonen binnen scholen problemen oplevert en
vindt dat er daarom quota moeten komen. Dat is geen racisme, noch discriminatie, maar een poging tot een constructieve oplossing inzake deze problemen. Of de oplossing gepast is, daar beslist de kiezer over. (En daar het VB "slechts" 25% haalt hoef je je geen zorgen te maken.) Zelfs al zou het wetsvoorstel er door komen: is dit dan een schending van de mensenrechten?? Ik zie niet in waarom dat zo zou zijn: de allochtonen mogen nog steeds hun religie beleven en nog steeds naar school gaan.
Wie bent u om dergelijke mening te verbieden? Meningen die - volgens u - niet juist zijn worden verboden? Gaan we binnenkort ook uitingen tegen global warming verbieden, dan? Acht u de kiezer zo dom dat zij dergelijke maatregelen ondersteunt? En als zij dit ondersteunen, zou het VB dan niet gelijk kunnen hebben?
Een programmapunt blijft een mening tot het is uitgevoerd. Dat het VB ijvert voor de uitvoering daarvan doet daar niets van af. De kiezer moet beslissen of dergelijke maatregelen
juist zijn, niet de Raad van State. Degenen die hun mening als het ware opdringen via een wet, zijn met fascistische praktijken bezig.
Het opleggen van quota voor allochtonen is trouwens even goed discriminatie.
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Meyrem Almaci
Het gaat simpelweg over het feit dat bedrijven hun inspanningen om allochtonen te bereiken moeten uitbreiden en, bij gelijke competenties, bij voorkeur een allochtoon aannemen.
|
Dus puur kiezen op basis van huidskleur, bravo! Maar wel tégen mensen zijn die quota opleggen voor scholen. Beide extremen komen mekaar tegen.
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Wikipedia
Kenmerken van het totalitaire nationaal-socialisme in Duitsland zijn: censuur (controle op kranten, kunst e.d.), het verbod op andere politieke partijen, de vervanging van oude schoolboeken door werk waarin Duitsland in een goed daglicht werd gezet, voornamelijk op het gebied van de geschiedenis en de controle door de Gestapo, de geheime politie.
|