Om ff te tonen dat we niet enkel op de geliefde cavia's van Duupke mikken;
Citaat:
Eekhoorn Fricassee
Vil een eekhoorn en maak hem schoon. Let er goed op dat je de geurklieren aan de voorpoten verwijdert. Was de eekhoorn goed en snij hem in porties.
Wrijf de stukken in met zout en peper en bestrooi ze met bloem. Bak een paar plakken bacon knapperig op laag vuur. Voeg de stukken eekhoorn bij de bacon en bak ze in ca. 20 minuten mooi bruin. Voeg een theelepel gesnipperde ui, anderhalve theelepel citroensap en een flinke scheut bouillon toe. Doe een deksel op de pan en laat de eekhoorn 2 uur pruttelen. Geen verfijnd recept, maar je loopt na het lezen met het water in de mond door het bos.
|
Het is natuurlijk niet gemakkelijk om een lekkere rijpe eekhoorn te vinden, ze verkopen ze dan ook niet in de GB.
Je kan er natuurlijk altijd wat gaan afknallen in het bos, maar dan kan de connaisseur bij dit gerecht een licht verfijnd vleugje loodsmaak ontdekken. Een delicatesse voor de liefhebber. Maar mensen die er niet van houden, kunnen er ook voor kiezen het dier met de hand het hoekje om te wurgen, of te pletten met een stuk hout.
Indien er bij u in het dorp geen eekhoorns zijn, kunt u hiervoor ook een ander willekeurig dier omleggen. Of neem eens een kijkje op een school in de buurt. Let er alleen op dat de kooktijd evenredig toeneemt met de hoeveelheid vlees. Eet smakelijk!