Steve schoot afgelopen week alweer in aktie in de hem typerende stijl.
Ditmaal wil hij de restaurantkosten voor iedereen fiskaal aftrekbaar maken (in stijgende lijn van 50 naar 62,5 naar 75% tegen 2006) en de BTW in de horeca verlagen van 21 naar 6%.
Het eerste idee (aftrekbaarheid) is niet slecht want het staat vast dat de consument vanaf dan meer BTW-bonnetjes zal opvragen, waardoor de fraude in de sector beter onder controle komt. En laat ons hopen dat nhet ene het andere dan compenseert.
Maar het tweede idee (
BTW-verlaging) lijkt mij weer verder af te zeilen van het betere pad. In plaats van de BTW in de horeca te verlagen (waardoor de staat dus inkomsten derft) zou men in die sector de belasting op arbeid moeten reducerenj (of zelfs afschaffen) terwijl men de prijs van de consumpties op hetzelfde peil (lees :
verhoogde BTW) houdt.
Met deze oplossing behoudt de staat dezelfde inkomsten en wordt de fiscale druk op de horeca verkleind.
Had er nu toch maar een Vivanter mee in dat Château de Petit-Leez aan tafel gezeten ! :zucht:
Hij hoefde zelfs niet gastronomisch mee te dineren. Een pintje Bon Vivant was al voldoende geweest
