Discussie: Eigen PS-volk eerst
Los bericht bekijken
Oud 23 januari 2008, 13:35   #4
De Garde
Europees Commissaris
 
De Garde's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 26 januari 2004
Locatie: Meetjesland
Berichten: 6.889
Standaard

filosoof, sinds Flahaut defensie onder zijn 'vleugels' had is het al wel meer voorgevallen dat er beslissingen genomen zijn die enkel in het belang van Wallonië genomen werden.

Je moet ook de chronologie eens bekijken: de Leopards waren straten oud. Toen mijn pa in het leger zat (eind de jaren '60) reden die al rond en met wat moderniseringen en oplapwerk hebben ze die laten rijden tot voor een paar jaar.

Binnen de 'logica' van een 'peacekeeping army' heeft men die tanks vervangen door voertuigen op banden in plaats van rupsbanden, die piranha's. Er zou niks mis zijn met die aankoop, behalve dan als zwaarste pantservoertuig. Géén enkel leger gebruikt een 90 mm- kanon, ook de Leopard niet, die een 105 mm- kanon had. En ja, de tanks van voor de Leopard hadden soms andere kanons maar dat zijn tanks van op het einde van de tweede wereldoorlog.

Er zijn dus twee cruciale fouten gemaakt: in naam van de vredesopdrachten heeft Flahaut het leger zonder het zware materiaal gezet dat een leger nodig heeft om in cruciale fases te wegen en daarna materiaal gekocht dat de eenheden incompatibel maakt met de pantsertroepen van de buurlanden. Wat maakt dat als die piranha's in de strijd zonder munitie vallen niemand ze kan depaneren.
De Garde is offline   Met citaat antwoorden