Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Mitgard
ook een leuke vraag hé.
eten we mosselen met mes en vork? met lepel en vork? met vork alleen?
en wat eten we erbij?
ik heb ze persoonlijk graag zeeuws, maar welke andere manieren zijn er om ze klaar te maken? ik heb daar nog weinig ervaring mee.
willen jullie je ervaringen delen?
breng hulde aan de zwarte schatten uit de woeste noordzee!
|
- naturel;
- gekookt met mosselkruiden;
- gekookt in witte wijn;
- gekookt in bier;
- gebakken met uitjes en knoflook;
- in de oven;
- gepaneerd en gefrituurd;
Alle Zeeuwse mosselen zijn lekker.
Ze hebben overigens hun eigen ingebouwde 'Keuringsdienst van Waren''. Na het wassen moeten ze allemaal dicht zijn en gooi je de geopende weg. Na het koken moeten ze (eigenlijk) allemaal open zijn. Degenen die dicht zijn goed controleren en als je het niet vertrouwt: wegkieperen.