Discussie: Koud he?
Los bericht bekijken
Oud 6 januari 2009, 11:32   #114
Nelle
Eur. Commissievoorzitter
 
Nelle's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 6 oktober 2004
Berichten: 9.724
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door pissebed Bekijk bericht
OK, als het water vervroren is en het (de) roodborstje(s) zit(ten) vast met de pootjes in het ijs, is het tijd voor stap 2:

Ingrediënten

1 �* 2 roodborstjes

100 g jonge uitjes

200 g gedopte erwtjes

1/2 krop sla

1 dl kalfs- of gevogeltefond

1 dl gevogeltebouillon

Zout en peper

Boter

400 g nieuwe aardappelen

Snuifje suiker

Bereiding

Bestrooi de roodborstjes met zout en peper. Bak ze rondom aan in boter en laat ze gedurende 15 min. nagaren in de oven, 180°C. De lever van de roodborstjes bevat geen gal en mag worden meegebakken.

Tourneer de aardappelen (in gelijkvormige kegeltjes schillen) en kook ze gaar.

Stoof de erwtjes, samen met de fijngesneden uitjes en een snuifje suiker, aan in boter, in een gesloten pan. Laat, als ze zo goed als gaar zijn, de in reepjes gesneden sla meestoven.

Haal de roodborstjes uit de pan en laat rusten. Deglaceer de braadpan met de fond en bouillon, zeef en laat even inkoken. Breng op smaak met zout en peper.

Versnijd de roodborstjes netjes en serveer met de groente en gekookte, getourneerde aardappeltjes. Geef de saus apart.
__________________
Blijf nog wat, je bent zo mooi
Goethe
Nelle is offline   Met citaat antwoorden