6 januari 2009, 11:32
|
#114
|
Eur. Commissievoorzitter
Geregistreerd: 6 oktober 2004
Berichten: 9.724
|
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door pissebed
OK, als het water vervroren is en het (de) roodborstje(s) zit(ten) vast met de pootjes in het ijs, is het tijd voor stap 2:
Ingrediënten
1 �* 2 roodborstjes
100 g jonge uitjes
200 g gedopte erwtjes
1/2 krop sla
1 dl kalfs- of gevogeltefond
1 dl gevogeltebouillon
Zout en peper
Boter
400 g nieuwe aardappelen
Snuifje suiker
Bereiding
Bestrooi de roodborstjes met zout en peper. Bak ze rondom aan in boter en laat ze gedurende 15 min. nagaren in de oven, 180°C. De lever van de roodborstjes bevat geen gal en mag worden meegebakken.
Tourneer de aardappelen (in gelijkvormige kegeltjes schillen) en kook ze gaar.
Stoof de erwtjes, samen met de fijngesneden uitjes en een snuifje suiker, aan in boter, in een gesloten pan. Laat, als ze zo goed als gaar zijn, de in reepjes gesneden sla meestoven.
Haal de roodborstjes uit de pan en laat rusten. Deglaceer de braadpan met de fond en bouillon, zeef en laat even inkoken. Breng op smaak met zout en peper.
Versnijd de roodborstjes netjes en serveer met de groente en gekookte, getourneerde aardappeltjes. Geef de saus apart.
|

__________________
Blijf nog wat, je bent zo mooi
Goethe
|
|
|