Los bericht bekijken
Oud 29 juli 2009, 00:09   #69
Pietje
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 22 mei 2004
Berichten: 30.550
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door system Bekijk bericht
Niet alleen Verschaeve riep op om te gaan vechten aan de kant van de Nazi’s. De leider van de Vlaams-nationalisten, Staf de Clercq, spreekt in juni 1941 in het Koninklijk Circus naar aanleiding van de aanval van Nazi-Duitsland op Rusland de volgende woorden:

… 'Het is meer dan nodig dat méér dan ooit het Germaanse element in sterke geslotenheid arbeidt, dat alle lokale belangen voorlopig ondergeschikt worden aan de hoofdzaak, namelijk een Duitse overwinning, die tevens een Germaanse en Europese overwinning zal zijn. Ik doe een dringende oproep tot toetreding bij de Eenheidsbeweging VNV (lees: Verdinaso, Rex, VNV), richt ik mij tot het verantwoordelijkheidsgevoel van deze Vlamingen die nog aan de kant van de weg staan en roep u tot een vertienvoudigde werving voor de Waffen-SS. Ik roep u op ten ramp tegen jodendom, vrijmetselarij, plutocratie, en bolsjevisme, de bondgenoten van Engeland! Om in deze uren van zware zorgen te tonen aan wiens zijde het VNV staat, in deze geweldige kamp tussen twee wereldbeschouwingen, vraag ik tenslotte aan de vergadering , rechtstaand e een driedubbel Hou Zee! te brengen aan de Führer aller Germanen , Adolf Hitler.'

"De VNV-ers staan recht. Staf de Clercq roept driemaal 'Adolf Hitler', en telkens antwoorden drieduizend mannen en vrouwen 'Hou Zee! Hou Zee! Hou' Zee." (Arthur De Bruyne, De Kwade Jaren, Deel 1, blz 20)

Staf de Clercq, is dus deze wiens foto's eertijds uithingen op de IJzerwake.
Staf De Clercq was ook de grootste antisemiet die de Vlaamse Beweging heeft gekend. Getuige daarvan hieronder een uittreksel uit een speech van hem :

"Er is maar één oplossing. Zuivering van ons gehele volkslichaam. Totale en volledige uitschakeling van de jood uit het gezonde volkslichaam. Daarom dient een uitzonderlijk statuut in het leven geroepen te worden. De jood kan en mag niet dezelfde rechten hebben als de andere staatsburgers. Sentimentaliteit mag daarbij niet aan te pas komen. We mogen niet wreed zijn, maar we moeten logisch zijn. Wij zijn nationalisten, dat wil zeggen, wij staan op de leer van ons volk, cultuur en bloed. De jood behoort niet tot ons volk, nog veel minder tot ons bloed. En hij heeft de cultuur die erop gericht is de christelijke cultuur te vernietigen. Wie niet arbeidt is een parasiet. Wie zag de jood ooit arbdeiden? De jood steelt, plundert, bedriegt, sjachert. Wie zag hem ooit iets scheppen? De jood verhandelt en verkoopt schoenen, vodden, aandelen, edelstenen, graan, beurswaarden, socialisme, theorieën, volkeren, vrouwen, kolonies. En het meest wat hij verkoopt heeft hij ergens gestolen. We zullen niets verliezen wanneer we de jood buiten ons volk houden. We zullen integendeel veel winnen. Daarom logisch: de jood moet buiten! Het is een kwestie van volksgezondheid. "

Het VNV van Staf De Clercq had ook een krant : "Volk en Staat" (zie afbeelding hieronder). Hieronder een uittreksel uit dat VNV-blad :

Volk en Staat van 20 november 1941: "De Joden hebben de schuld"

1. De Joden zijn ons verderf. Zij hebben dezen oorlog ontketend.
2. Er is geen onderscheid tusschen Joden en Joden. Iedere Jood is een gezworen vijand van het Duitsche volk.
3. Ieder Duitsch soldaat, die in dezen oorlog sneuvelt komt op rekening van de Joden.
4. Als iemand de Jodenster draagt, is hij daarmede gekenmerkt als vijand van het volk.
5. De Joden genieten de bescherming van het vijandelijke buitenland. Er is geen verder bewijs noodig, voor hun verderflijke rol onder ons volk.
6. De Joden zijn afgezanten van den vijand onder ons.
7. De Joden hebben geen recht zich onder ons voor te doen als gelijkgerechtigden. Waar zij op straat, in de rijen voor de winkels, in de middelen van vervoer het woord willen nemen, moet hen het zwijgen worden opgelegd, niet alleen omdat zij principiëel ongelijk hebben doch omdat zij Joden zijn en geen stem in het kapitel hebben.
8. Als Joden op het gevoel gaan werken, weet dan, dat dit een spekuleeren is op uw vergeetachtigheid, laat hun dadelijk merken, dat gij hen doorziet en straf ze met verachting.
9. De fatsoenlijke vijand heeft na de nederlaag recht op onze grootmoedigheid. De Jood is geen fatsoenlijke vijand, hij doet slechts alsof.
10. De Joden dragen de schuld van den oorlog. Zij lijden, door de behandeling, die wij hen doen ondergaan, geen onrecht, zij hebben het meer dan verdiend. Het met den definitief klaar te spelen, is taak der regeering. Niemand heeft het recht op eigen gezag te handelen, maar elk den plicht de maatregelen van den staat tegen de Joden te eerbiedigen.

(bron : Verzet.org)En het is diezelfde Staf De Clercq die door VB-kopstukken NOG STEEDS (ondanks zijn verleden blijkbaar) als een held wordt beschouwd. En diezelfde Staf De Clercq werd enkele jaren terug nog extra gehuldigd op een Ijzerwake.(zie foto hieronder)
Bijgevoegde miniaturen
Klik op de afbeelding voor een grotere versie

Naam:  IJzerwakeDe Clercq.jpg‎
Bekeken: 787
Grootte:  58,6 KB
ID: 53196  

Bijgevoegde afbeelding(e)
 

Laatst gewijzigd door Pietje : 29 juli 2009 om 00:26.
Pietje is offline   Met citaat antwoorden