Los bericht bekijken
Oud 21 oktober 2009, 12:27   #387
Eberhard Leclerc
Secretaris-Generaal VN
 
Eberhard Leclerc's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 12 mei 2009
Locatie: Kraainem
Berichten: 24.613
Standaard


Cicatris (aka Samir 28/01/1986)Héél even ontstond er opschuddding in de gezapig slapende Vlaamse media vorig jaar (2008). Een rapper uit West Vlaanderen Thecicatris samen met rapper Psycho die ongewoon hard, voor Vlaamse muziekbegrippen althans, uithaalde naar Filip Dewinter.

Politiek correcte politici, ook wel genoemd de witte elite, lachten besmuikt. Ze hadden hun hitman. Eigen handen bleven schoon. Eigen witte vriendjes én familie eerst. Want eigen portemonnaie blijft altijd eerst uiteraard.

Fijne bars waren onder andere:

Bekend raken zul je zeker doen,
Met een kogel in je kop,
En je kan er niets aan doen.
.

Filip Dewinter van het Vlaams Belang,
Te vergelijken met een hoer van de KK Klan.


YouTube weigerde , terecht, de upload te verwijderen, maar zoals te doen gebruikelijk werd er druk uitgeoefend op de uploader van de muziekfile. En foetsie was de originele link. Maar altijd is er weer een vriendelijk persoon die minder onder de indruk is van publieke commotie. Dus daar was het lied plots weer beschikbaar: Luister hier Filip Dewinter - Je mag de kk kanker krijgen.

De beat is loom en vooral een hang-up voor de tekst. De rijms waren hier en daar behoorlijk krachtig en provocerend. Alhoewel ik het inhoudelijk wel een blooper vind om de leider van het Vlaams Belang "hypocriete klootzak" te noemen. Je kunt veel van de man zeggen, maar niet dat hij schijnheilig is. Typisch een etiketje dat meer past bij de regerende elite.


Inmiddels kwam Samir met een opvolger die mij veel beter beviel.
Een gruwelijk zieke beat zoals het hoort (subwoofer nodig om alles eruit te halen), en technisch een stuk beter ingerapt. Het is uberhaupt een verademing dat deze boys in West Vlaanderen erin slagen om in perfect Nederlands te rappen , in plaats van het zich verschuilen achter een dialect (zoals de blanke HUMO favoriet Flip Kowlier). Een heldendaad op zich in het provinciaalse blanke medialandschap van Vlaanderen. Ook rijmen de rijms beter, en is er dus meer cohesie in de tekst. Wel helaas een stuk minder hard, de tekst van het tweeede nummer (De Playback).
Die Samir beschikt tevens over een mooi timbre. Deze man heeft gewoon heel goed zitten luisteren naar wat er op rapgebied in ons taalgebied verder te koop is. Hulde! De andere rapper die zich in onderstaand nummer uitgeeft als Shafar flowt stroever en timet een stuk minder goed. Al bij al , muzikaal behoorlijk goed in orde.


Met een beetje moeitje zouden we dit onder gangsta-rap kunnen rangschikken. Cicatriz blijft uiteindelijk natuurlijk een braaf burgermannetje, en het aanschoppen tegen het VB en haar leiders is relatief makkelijk scoren in een land waar de anti-VB ideologie nu eenmaal het verplichte van boven opgelegde politieke discours lijkt.
De Nederlandse Gangstarappers die zich bezig hebben gehouden met het aanvallen van politici hebben zich a) niet beperkt tot anti-immigratie of anti-Islam politici, maar vallen vaak het hele politieke complex aan . En b) lopen vaak ernstige persoonlijke risico's door een repressieve Nederlandse justitie (Mosheb, Appa, DHC, KamiKazi, Kamal, Pako, Naffer, Para-Mocro, Shab, Youssef).
In Nederland is er geen cordon en is de vrijheid en macht van en voor Wilders niet te vergelijken met het corset waarin de maatschappelijk volledig uitgestoten VBers zich bevinden.
Aan de andere kant hebben wij in deze draad uiteraard grote waardering voor rechte en kiezelharde teksten. Zelfs als deze analoog aan het gangbare politiek correcte dictum van de regerende bestuurders lopen.
We kunnen Cicatris op zich niet verwijten dat de man nooit heeft vastgezeten (in tegenstelling tot het meerendeel van de Hollandse gangsterrappers), maar vanuit een relatief veilige omgeving je gangstateksten spugen levert je ook niet zo heel veel straatpunten op.


"Wilders, Dewinter,
Het is dezelfde flikker,
Die mensen ophitst,
En daarop blijft kicken.""De dood van Van Gogh,
Het is slechts een verwijzing,
Dus blijf kalm,
Want dit is geen doodsbedreiging."


http://www.youtube.com/watch?v=MkcI0_ZlBKU
The Payback - TheCicatris (646 hits)

Laatst gewijzigd door Eberhard Leclerc : 21 oktober 2009 om 12:46.
Eberhard Leclerc is offline   Met citaat antwoorden