Discussie: Transfers keren om
Los bericht bekijken
Oud 9 november 2009, 21:20   #30
Henri1
Secretaris-Generaal VN
 
Geregistreerd: 15 juli 2008
Locatie: GROOT LUIK (Liège)
Berichten: 64.878
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Hertog Joost Bekijk bericht
Wat is dan het vlaamse woord daarvoor?
Wikipedia :
Ontbijtkoek is koek die in Nederland bij het ontbijt, bij de middagmaaltijd of als tussendoortje wordt gegeten. In Vlaanderen spreekt men van peperkoek.

Ontbijtkoek wordt gemaakt van roggemeel, waaraan suiker, glucosestroop, fructosestroop, kandij en rijsmiddelen (E-500 en E-450a) zijn toegevoegd. Er kunnen ook stukjes noot en rozijnen en/of specerijen in verwerkt zitten. Ontbijtkoek is lichtverteerbaar en niet vet. In 100 gram koek zit ongeveer 1 gram vet.

In het noorden is "Oudewijvenkoek" of "Oal Wief" populair. Deze koek is lichter van kleur en heeft een anijssmaak. Deze koek wordt niet specifiek bij het ontbijt gegeten. Andere (ontbijt)koek/ontbijtkoekvariaties:

Ik word er niet echt wijzer van.
Ik lust geen peperkoek.

Laatst gewijzigd door Henri1 : 9 november 2009 om 21:20.
Henri1 is offline   Met citaat antwoorden