Los bericht bekijken
Oud 20 december 2009, 20:09   #2
Vyvyan
Banneling
 
 
Geregistreerd: 29 augustus 2009
Locatie: In mijn Ford Anglia
Berichten: 69
Standaard

Recept rendier-hachee

Ingredienten
1 kg rendiervlees, zout, witte peper, ¼ tl kruidnagelpoeder, 2 grote gesnipperde uien, 1 el boter, 1 l vleesbouillon of wildfond, 8 middelgrote aardappelen in blokjes, 2 laurierblaadjes.
Bereiding
Het vlees in ± 2 cm grote blokjes snijden en met zout, peper en kruidnagelpoeder kruiden.

In een braadpan met deksel de uien in de boter glazig braden. Het vlees aan de uien toevoegen en op hoog vuur al roerend bakken. De bouillon toevoegen en de pan afgesloten ± 90 minuten laten pruttelen.

Voeg aardappelen en laurierblaadjes toe. Giet er eventueel nog wat water bij, zodat alles met vloeistof is bedekt. Laten pruttelen tot de aardappelen zacht zijn. Verwijder de laurierblaadjes en breng de ragout op smaak indien gewenst op smaak met wat citroensap.

Tip
Serveer met gekookte rijst.
Vyvyan is offline   Met citaat antwoorden