Discussie: Witloof.
Los bericht bekijken
Oud 27 december 2010, 16:58   #90
Wisord
Banneling
 
 
Geregistreerd: 5 januari 2010
Locatie: Lommel
Berichten: 10.022
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Hoomer Bekijk bericht
Ingrediënten

1 schapenmaag
lever, hart en longen van een schaap
500 gr runderniervet
500 gr grof havermeel
1/2 theelepel gemengde gedroogde kruiden (tijm, peterselie, salie, rozema-
rijn)
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel gemalen peper
4 middelgrote uien
Bereidingswijze

Was de maag in koud water, schraap hem goed af, maak hem goed schoon en
laat hem een nacht in koud water met wat zout liggen.
Was de lever, het hart en de longen, leg ze in een pan kokend water met
een theelepel zout en laat ze 2 uur koken, met de luchtpijp over de rand
van de pan.
Laat ze afkoelen.
Maak een grote, zware koekenpan heet en rooster het havermeel tot het
droog en iets donkerder gekleurd, maar niet bruin, is.
Snijd de luchtpijp van de afgekoelde longen.
Maal de helft van de lever (de andere helft wordt niet gebruikt) het hart,
de longen, het rundvet en de uien.
Voeg het havermeel, de peper, het zout, de kruiden en ongeveer 1/2 liter
van het kookvocht toe en meng goed (het mengsel moet zo dun zijn, dat het
net van de lepel afdruipt).
Vul de maag voor iets meer dan de helft met het mengsel en naai hem dicht.
Leg de haggis in een pan kokend water en laat hem 3 uur koken.
Prik er af en toe in om barsten te voorkomen.
Dien hem heet op met aardappelpuree, koolraap en natuurlijk een quaich
(houten bekertje malt whisky).
En vergeet vooral niet die fles wisky leeg te zuipen voor je aan tafel gaat (kwestie van als je zat genoeg bent vreet je alles).

Jakkes , geef mij maar de zuiderse keuken ...
Wisord is offline   Met citaat antwoorden