Los bericht bekijken
Oud 1 februari 2011, 17:17   #57
Sjaax
Europees Commissaris
 
Sjaax's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 november 2006
Locatie: tussen het stemvee
Berichten: 7.237
Standaard Moebarak uit Socialistische Internationale

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Sjaax Bekijk bericht
Nog een argument voor de dood van de sociaaldemocratie.
De gevluchte Tunesische president Zine al-Abidine Ben Ali én zijn partij Rassemblement Constitutionnel Démocratique (RCD) zijn uit de Socialistische Internationale (SI) gezet, waar ze bijna 40 jaar lid van waren.
Citaat:
"De voorzitter en de secretaris-generaal hebben, conform de statuten van de Socialistische Internationale, beslist het lidmaatschap van de RCD van Tunesië stop te zetten", luidt het. "Deze beslissing, genomen in uitzonderlijke omstandigheden, weerspiegelt de waarden en de principes van onze beweging en de houding van de Internationale wat betreft de ontwikkelingen in dat land."

Tot maandag waren Ben Ali en de RCD nog volwaardig lid van de SI. Ze werden uitgesloten na een tussenkomst van Martin Schulz, de voorzitter van de sociaaldemocratische fractie (S&D) in het Europees Parlement. "Ik heb gisteren een telefoontje gepleegd om te zeggen dat we niet konden vasthouden aan Ben Ali", zei Schulz vandaag in de marge van de plenaire sessie van het Parlement in Straatsburg. Volgens Schulz traden Ben Ali en de RCD verschillende decennia geleden toe tot de Socialistische Internationale. (belga/lpb)
Ongeveer 40 jaar te laat. En welke dictatoriale partijen worden nog meer gesteund?
Ik heb de SI niet zo gevolgd maar:
Citaat:
De Nationale Democratische Partij (NDP) van de Egyptische president Hosni Mubarak is dinsdag uit de Socialistische Internationale gezet.
Bron: http://www.nu.nl/egypte/2436623/inte...j-mubarak.html

Het is toch niet te geloven?

Toelichting in mijn woorden:
Met leedwezen geven wij kennis van het opgeven van vertrouwen in ons zeer gewaardeerde lid de NDP onder leiding van Hozni Moebarak. Ruim dertig jaar droeg hij de waarden van de socialisten/sociaal-democraten op overtuigende wijze uit. Helaas voelen we ons genoodzaakt dit besluit door totaal onvoorziene omstandigheden te nemen.

Uw eeuwige strijder voor de verheffing van de onderklasse, de Socialistische Internationale

Laatst gewijzigd door Sjaax : 1 februari 2011 om 17:21.
Sjaax is offline   Met citaat antwoorden