Los bericht bekijken
Oud 8 maart 2011, 00:55   #49
tomm
Secretaris-Generaal VN
 
tomm's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 juli 2003
Locatie: Nederland
Berichten: 41.434
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Maximus Aurelius Bekijk bericht
Vraagje aan de tegenstanders van buitenlandse inmenging (quasi iedereen, blijkbaar): vinden jullie dat die afrikanen elkaar dan maar moeten afslachten en blijven afslachten. Er is een ware burgeroorlog bezig. Dat is allemaal OK voor jullie?
Het is, zoals je zei, een burgeroorlog. Als er buitenlanders in betrokken worden, is het geen burgeroorlog meer maar een internationale oorlog, en dat is nog erger dan een burgeroorlog, en heeft veel meer kans om buiten de grenzen van Libië te verspreiden en andere internationale spelers (bvb. Al-Quaida) aan te trekken. Voor 2003 had Al-quaida geen voet aan de grond in Irak, nu is het hun hoofdkwartier in de Arabische wereld.
Daarnaast, wie moet je steunen? Gelijk wie het Westen steunt, de Arabische wereld zal dat zien als een aggressie en automatisch zal de andere zijde gesteund worden. En gelijk hebben ze, of zou je graag hebben dat Marokko en Libië troepen sturen naar BelgiË om ons van onze communautaire problemen te verlossen? Hallo, we zijn in de 21ste eeuw, het kolonialisme ligt toch al enige decennia achter ons... en daarbij, geen kat gelooft dat het Westen dat om zuiver humanitaire redenen zou doen, ZEKER niet in de olierijk land.
tomm is offline