Discussie: Mosselrecepten
Los bericht bekijken
Oud 26 juli 2011, 11:39   #7
Dronkoers
Secretaris-Generaal VN
 
Dronkoers's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 januari 2007
Locatie: Vlaanderen
Berichten: 84.071
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Vlaamse Leeuwin Bekijk bericht
Poepsimpel is vaak het lekkerst.

Nodig: mosselen, boter, ui, selder, zwarte peper, witte wijn.

Mosselen goed spoelen en wassen, ui in dunne ringen snijden, selder in hapklare stukjes.

Boter smelten in ruime pot . Is de boter gesmolten ,begin dan met laagjes op te bouwen: laagje uien/selder,laagje mosselen, goed kruiden met zwarte peper, opnieuw laagje uien/selder,mosselen,peper enz...altijd eindigen met laagje uien/selder en peper.
Deksel op de pot plaatsen en op een middelmatig vuur zetten.
Regelmatig de pot opschudden.
Als de mosselschelpen beginnen te openen doe ik er een ferm scheut witte wijn bij.
Ook dan nog regelmatig opschudden.
Af en toe eens proeven zodat ge weet wanneer de mosselen gaar zijn.
en pekes
... en een blond abdijbier ipv witte wijn
__________________
PBL-RKT
Undefeated Army
Bietan Jarrai
Dronkoers is offline   Met citaat antwoorden