26 juli 2011, 11:39
|
#7
|
Secretaris-Generaal VN
Geregistreerd: 21 januari 2007
Locatie: Vlaanderen
Berichten: 84.071
|
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Vlaamse Leeuwin
Poepsimpel is vaak het lekkerst.
Nodig: mosselen, boter, ui, selder, zwarte peper, witte wijn.
Mosselen goed spoelen en wassen, ui in dunne ringen snijden, selder in hapklare stukjes.
Boter smelten in ruime pot . Is de boter gesmolten ,begin dan met laagjes op te bouwen: laagje uien/selder,laagje mosselen, goed kruiden met zwarte peper, opnieuw laagje uien/selder,mosselen,peper enz...altijd eindigen met laagje uien/selder en peper.
Deksel op de pot plaatsen en op een middelmatig vuur zetten.
Regelmatig de pot opschudden.
Als de mosselschelpen beginnen te openen doe ik er een ferm scheut witte wijn bij.
Ook dan nog regelmatig opschudden.
Af en toe eens proeven zodat ge weet wanneer de mosselen gaar zijn.
|
en pekes 
... en een blond abdijbier ipv witte wijn 
__________________
PBL-RKT
Undefeated Army
Bietan Jarrai
|
|
|