Los bericht bekijken
Oud 17 december 2011, 13:26   #17625
Spinoza
Minister-President
 
Spinoza's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 18 mei 2004
Locatie: Breda
Berichten: 5.228
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Eberhard Leclerc Bekijk bericht
Behalve dat de gemiddelde Belg veel meer spaargeld heeft, wordt het grote verschil gemaakt op de huizenmarkt. Een complete generatie Nederlanders werkt voor een huis dat 'onder water staat' in financiele zin. Die zijn straks tegen de zestig en komen tot de ontdeking dat ze een leven hebben gewerkt en nauwelijks eigen vermogen hebben opgebouwd. Als hun huis al meer waard is dan hun hypotheekschuld.
Een standaard Belg heeft op zijn 45e al zijn huis afgelost, en bezit ook vaker 2e en 3e huizen dan Nederlanders (ook afbetaald).

Voor veel Nederlanders wordt het gewoon hopen dat de pensioenbeleggingen niet blijven wegsmelten.

Met de wetenschap van nu, lijkt het dat 0031 beter had kunnen investeren in een eigen top-infrastructuur, dan te hopen dat andere landen de Nederlandse pensioeninleg wel zouden laten renderen.
Iets soortgelijks vond al eerder plaats in het Nederland van na de Gouden Eeuw, toen men , met desastreuze gevolgen, een rentenierseconomie probeerden te entameren.

Het ware te hopen geweest dat onze Hollandse vrienden nu minder naief zouden zijn .
In welk opzicht is de Nederlandse infrastructuur niet top dan?

Nederland heeft sowieso de betrouwbaarste elektriciteitsvoorziening in Europa. Nergens in Europa vind je 3 providers(KPN, Vodafone en T-Mobile) met een vrijwel volledig landelijk dekkend netwerk. Over de kwaliteit van het wegdek zijn al genoeg grappen gemaakt in vergelijking met Belgie, dus dat lijkt me ook duidelijk. De kwaliteit van het water dat hier uit de kraan komt wordt ook wereldwijd geroemd. Nederland heeft met Schiphol een luchthaven met ontzettend veel directe verbindingen voor zo'n klein land. Als treinreiziger wil ik de NS nog wel eens vervloeken. Maar vergeleken met de meest buitenlanden mogen wij blij zijn met ons openbaar vervoer. Qua internetverbindingen scoort Nederland altijd goed, zowel wat betreft aantal, stabiliteit en snelheid. De Nederlandse waterkeringen zijn een toeristische attractie, en worden bijna constant verbeterd.

Er is veel voor verbetering vatbaar. Maar de Nederlandse infrastructuur is weldegelijk top. Noem anders maar eens landen die het op veel punten beter doen. Dat zullen er niet veel zijn.
Spinoza is offline   Met citaat antwoorden