We konden het natuurlijk al vermoeden maar als het onderzoek van veg-i-trade juist is dan staan er al cijfers op:
http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/bu...d/121003_fruit
Tegen dat een consument een stuk groente uit het schap kan nemen is al meer dan 30% van de oogst ,van waar dat stuk vandaan komt, verloren gegaan tussen de akker en het schap.Bij de consument zijn de verliezen dan nog eens zo aanzienlijk dat men kan beweren dat de helft verloren gaat..
Dat laat onze ganse "moderne" voedselketen in een gans ander licht staan....de onderbetaalde boer,de laagbetaalde vrachtwagenchauffeur,veilingmedewerkers en caissieres.....Ik weet niet wie er eigenlijk nog behoorlijk kan aan verdienen maar dit is economisch redelijk waanzinnig...om het over het ecologisch aspect maar niet te hebben...
Ik vermoed dat een "goedgevuld groentenschap" door een winkel eerder als een uitgangbord en "kunstwerk" beschouwd wordt dan als een goed handeltje...
