Los bericht bekijken
Oud 17 januari 2014, 00:03   #32359
Kaaskoppie
Banneling
 
 
Geregistreerd: 15 oktober 2013
Berichten: 1.050
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Adrian M Bekijk bericht
Gosh, en wat enorm verschil
Michelin restaurants in België:124. Nederland: 105

Nederland Michelin 2013/2014
3 sterren: 2
2 sterren: 19

België: Michelin 2013/2014
3 sterren: 3
2 sterren: 17

Sterrenkok Jonnie Boer van restaurant De Librije:
'Ook Nederland heeft een echte kookcultuur!'
In Nederland hebben we ook een echte kookcultuur! Wanneer we met voetbal geen Europees kampioen kunnen worden, dan in ieder geval op dit gebied.?
http://www.qumedia.nl/index.php?page...blad=4&lang=NL


Zullen wel uitzonderingen zijn geweest dan, maar de Belgen waar ik mee gewerkt heb in Nederland zaten evenmin om de haverklap in restaurants.
Wat ze thuis aten door de week verschilde in doorsnee nauwelijks veel met wat een Nederlander thuis eet.

Overigens uit onderzoek blijkt dat de meeste Nederlanders, in het gezin, thuis, in de basis nog steeds de Hollandse pot prefereren . Afgewisseld met o.a. Italiaans of Indisch. Of een Brabander thuis veel anders (Bourgondischer) eet? Denk het maar niet.
Aardappelen en een flinke variatie aan groenten met vlees is geen ongezonde pot, wat meespeelt in de keuze bij gezinnen en opgroeiende kinderen.
De Vlamingen waarmee gewerkt aten door de week niet bar veel anders. Maar goed dat waren enkelingen op de grote hoop en zullen wel geen voorbeeld zijn voor de "echte" Belg of Vlaming.

Geen idee waarom zo'n drukte of de Nederlander wel of niet bourgondisch eet? De Belg eet Bourgondischer dan de Nederlander ja en .... ?
en dat betekent dit een van de cultuurverschillen zijn tussen Vlamingen en Nederlanders waar men rekening mee moet houden,zeker op zakelijk niveau...

Laatst gewijzigd door Kaaskoppie : 17 januari 2014 om 00:07.
Kaaskoppie is offline   Met citaat antwoorden