Gosh, en wat enorm verschil

Michelin restaurants in België:124. Nederland: 105
Nederland Michelin 2013/2014
3 sterren: 2
2 sterren: 19
België: Michelin 2013/2014
3 sterren: 3
2 sterren: 17
Sterrenkok Jonnie Boer van restaurant De Librije:
'Ook Nederland heeft een echte kookcultuur!'
In Nederland hebben we ook een echte kookcultuur! Wanneer we met voetbal geen Europees kampioen kunnen worden, dan in ieder geval op dit gebied.?
http://www.qumedia.nl/index.php?page...blad=4&lang=NL
Zullen wel uitzonderingen zijn geweest dan, maar de Belgen waar ik mee gewerkt heb in Nederland zaten evenmin om de haverklap in restaurants.
Wat ze thuis aten door de week verschilde in doorsnee nauwelijks veel met wat een Nederlander thuis eet.
Overigens uit onderzoek blijkt dat de meeste Nederlanders, in het gezin, thuis, in de basis nog steeds de Hollandse pot prefereren . Afgewisseld met o.a. Italiaans of Indisch. Of een Brabander thuis veel anders (Bourgondischer) eet? Denk het maar niet.
Aardappelen en een flinke variatie aan groenten met vlees is geen ongezonde pot, wat meespeelt in de keuze bij gezinnen en opgroeiende kinderen.
De Vlamingen waarmee gewerkt aten door de week niet bar veel anders. Maar goed dat waren enkelingen op de grote hoop en zullen wel geen voorbeeld zijn voor de "echte" Belg of Vlaming.
Geen idee waarom zo'n drukte of de Nederlander wel of niet bourgondisch eet? De Belg eet Bourgondischer dan de Nederlander ja en .... ?