Los bericht bekijken
Oud 12 augustus 2014, 15:52   #90
Tavek
Banneling
 
 
Geregistreerd: 11 januari 2004
Berichten: 66.569
Standaard

Wel, dan is dat zo maar.

Je moet je ook realiseren dat succesvolle horeca zaken echte goudmijntjes kunnen zijn. Maar daar komt meer bij kijken dan zomaar een pand huren, toog installeren en een frituur achterin zetten....

Er is hier in de buurt een zeer goed restaurant, maar de mensen die het uitbaten zijn vooral gefocust op prestige (dure ingrediënten, luxe aankleding, goed en veel personeel). Het is een prachtige zaak en je wordt er echt verwend. Echter hoorde ik onlangs dat ze gigantische verliezen draaien, dat terwijl ze geen onaardige prijzen vragen + vrij veel clienteel hebben.

Je moet een horeca zaak ook zien als een onderneming: zoek naar goede, maar prijsbewuste ingrediënten, koop seizoensgebonden (bied aan wat op dat moment in grote massa beschikbaar is en dus goedkoop), werk met een beperkte kaart om zo te sparen op stock en personeel, beperk je couverts tot het aantal dat je met een beperkt personeel aankan, doe alleen open op dagen waar je voldoende cliënteel hebt (zo ken ik restaurants die maandag t/m woensdag dicht zijn). Op die andere dagen kan je workshops organiseren of je restaurant gebruiken voor andere zaken.
Tavek is offline   Met citaat antwoorden