http://www.damhert.be/producten/insecta
Er bestaan dus al rechtstreekse vervangers van "vlees" ,gemaakt van larven,en die gewoon lijken op de fastfood-producten die we al lang kennen.
De stap is mogelijk nog kleiner dan we al denken,als we er rekening mee houden dat NU al zoveel "fastfood",en zeker in het goedkopere segment,een "lagere graad" inhoud heeft dan we wensen te weten..
Qua intrinsieke voedingswaarde moeten we die "insectenburgers" als een "hogere graad" gaan beschouwen.
Inderdaad,soya KAN niet lang meer groeien als sector.Het heeft geen zin het ganse Amazone-bekken te kappen en daar dan zogezegd "duurzaam" op te gaan boeren.Maar uiteraard,als onze wetenschappers er in slagen een "Europese" Soya samen te stellen is er een ander verhaal mogelijk,en een nieuwe opportuniteit voor onze landbouw..Ongeacht hoe het met die insectensector loopt lijkt me de soya-kwestie van zeer groot belang!..