wat we eten heeft impact op welzijn van ons eigen lichaam, de planeet, en de natuur en dieren. dat weten we allemaal. wie heeft zicht wat erin verdiept ?
bio vind ik onbetaalbaar. soms maakt het ook geen verschil: avocado's bv mag je gerust zonder bio label kopen want er zitten geen pesticiden of wat dan ook in "gewone" avocado's.
- vegetarisch - wat te doen met soja?
- mensen die vlees eten maar wel vis (zoals ik); naast tonijn wat mijd je nog het best (overbevissing, vervuiling, dieren die in netten geraken van de vangst..)
- voor vleeseteters; bestaat er een "gezonder" alternatief voor de planeet ipv bio vlees? en is bio vlees wel te vertrouwen?
als puntje bij paaltje komt, is de vegetarische en vleesindustrie een industrie. geld maken door zo goedkoop als mogelijk te produceren.
liefst geen discussies van "jij eet vis maar geen vlees", "of vegetariërs eten enkel wortels zeker?"

ieder het zijne, gewoon benieuwd of er simpele "hacks" bestaan in de westerse voedselketen om wat bewust te eten.
en wat er veel schade brengt.