Los bericht bekijken
Oud 21 mei 2016, 07:03   #233
bedrijven docter
Minister
 
bedrijven docter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 30 april 2016
Locatie: berchem
Berichten: 3.364
Stuur een bericht via Skype™ naar bedrijven docter
Standaard Waarom wiskunde in sterfhuisconstructies ?

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Eduard Khil Bekijk bericht
ik kan lezen en kan als ingenieur ook wiskunde. Alleen ga ik niets van uw posts/blogs/whatever lezen. Tijd dat ze u hier ook buitenflikkeren met uw geklaag
geklaag ?

Er is een hemelsbreed verschil tussen ingenieurs wiskunde waar ik absoluut niets van begrijp (calculus advanced,tensor calculus,vector calculus,matrix algebra,mathematical analysis,numerical analyses,coordinate en projective geometry,diskrete wiskunde,trygonometry,complexe calculus,etc etc).
Ik heb geprobeerd Dr Euler's Fabulous formula te begrijpen maar ben niet ver geraakt. Reden ben maar tot mijn 16 jaar naar school geweest en die achterstand kan je niet inhalen ,bovendien moet je een aangeboren gave hebben voor rekenen .
Het is slechts later dat ik vernam dat dit traditionele 17 en 18 eeuwse wiskunde is welke loopt tot ongeveer 1830.
Het is na het zien van een uitzending op BBC2 over Évariste Galois (Bourg-la-Reine, 25 oktober 1811 – Parijs, 31 mei 1832) dat ik totaal geïnteresseerd geraakte in wat voor mij totaal nieuw was,en voor U waarschijnlijk ook.
In deze uitzending was er sprake van een jong Frans wiskundige die een 300 Jaar oud probleem ,waar alle grote wiskundige zich op gebroken hadden van Newton ,over de jacobi’s,Euler ,ja zelfs hij,Lagrange,cauchy en last but not least Gaus himself, voor eens en voor altijd had opgelost.
https://nl.wikipedia.org/wiki/%C3%89variste_Galois
Het ging om het vinden van de algemene formule voor het vinden van een 5e graadsvergelijking.
In deze zeer visuele uitzending werd getoond hoe Galois bewezen had dat dit onmogelijk was en hij deed dit aan de hand van een dodecahedron .
https://en.wikipedia.org/wiki/Regular_dodecahedron
Geen formules ,geen ingenieurswiskunde maar via abstract denken

https://www.youtube.com/watch?v=H66tJVomhL4

Geen enkel ingenieur nog professor wiskunde ,zelfs de uitvinder van de complexe analyse CAUCHY
begrepen er ook maar iets van en dachten dat het een gek was.
Later zou de ganse wiskunde overstappen op abstract denken en nieuwe branches met exotische namen zoals group theory,field theory,ring , Topology ,set theory,category theory etc zouden 90 procent gaan uitmaken van de nieuwe wiskunde.
Toen ik wat meer info vroeg op de universiteit heeft de professor mij persoonlijk een korte samenvatting gegeven en mij gezegd en getoond dat in dit soort wiskunde de enige cijfers die je tegenkomt onderaan de blz staan!!
Hij legde mij uit dat zelfs burgerlijke ingenieurs het enorm moeilijk hebben om deze zaken te leren om dat ze al hun voordelen kwijt zijn en van 0 moeten beginnen en al die nieuwe begrippen en termen van de eerste lemma moeten leren opbouwen
Hier zag ik mijn kans ,iedereen moet van 0 beginnen ,dus ik stond even ver als een top burgerlijk ingenieur.
Gezien ik geld en tijd zat had ben ik mij gaan verdiepen in deze wonderbaarlijke nieuwe wereld en heb ik gedurende 8 jaar bijna dagelijks vertoefd in de wiskunde bibliotheek,ik was daar zo bekend en iedereen had daar zoveel respect voor mijn doorzettingsvermogen dat later als de universiteiten van Antwerpen werden samengevoegd ik van de prof alle dubbele boeken die mij aanbelangde mocht kopen voor 1 euro het stuk.
Ik bezit dus de grootste privaat collectie abstracte wiskunde (meer dan 800 boeken ) en alle video’s van BBC open universiteit (zeer raar te vinden en zeer kostelijk nu) betreffende deze onderwerpen.
Er zijn dus 3 soorten wiskunde
1. Ingenieurs wiskunde(inbegrepen informatica en programmeren )
2. Logica
3. Abstracte wiskunde.
Bij mijn sterfhuisconstructies kwam ik veel in contact met industriële en burgerlijke ingenieurs die allen stomverbaasd waren als zij mij aan het werk zagen. De meeste kregen er complexen van in de zin van “waarom hebben ze ons dat nooit verteld noch geleerd”
De combinatie van dit soort wiskunde en recht maakt mij uniek.
Anders kon ik nooit zoveel geld hebben verdient.

Voor de volledigheid wil ik wel zeggen dat het bewijs van de onmogelijkheid van de quintic ook werd gegeven in ingenieurswiskunde door de Noor Abel.
Maar dat bewijs begrijp ik weer niet en U wel.

ZIE :http://biografiepaulvanderes.blogspo...jn-fraude.html
__________________
Ik werd nooit betaald om de dingen juist te schrijven, maar wel om de juiste dingen te schrijven

Laatst gewijzigd door bedrijven docter : 21 mei 2016 om 07:14.
bedrijven docter is offline   Met citaat antwoorden