Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Wapper
De standaard-truc om geschifte mayonnaise te redden is van in een aparte kom een eidooier lost te kloppen, en dan de geschifte blubber daaraan toe te voegen met kleine beetjes. Dat laatste is belangrijk en is de hoofdreden voor schiften: het te snel toevoegen van de olie. Met de aan/afwezigheid van mosterd heeft het echt niks te maken.
|
Dat is niet hoe ik het geleerd en ondervonden heb, maar goed.
Trouwens, te snel toevoegen van olie.
Als je nu een beker of glas neemt en je doet daar de eieren of dooiers/olie/zout/peper/azijn/citroen en wel of niet mosterd in de juiste afmetingen in, en je zet er dan de mixer in, dan heb je op 10 a 15 seconden kant en klare mayonaise geklopt.
Kijk eens naar hier:
http://koken.vtm.be/sos-piet/recept/mayonaise
en luister waar hij een aantal keer vermeld dat de mosterd er voor de binding bij moet.