Los bericht bekijken
Oud 18 juni 2016, 15:44   #32
Xenophon
Secretaris-Generaal VN
 
Xenophon's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 september 2009
Berichten: 101.354
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Wapper Bekijk bericht
De standaard-truc om geschifte mayonnaise te redden is van in een aparte kom een eidooier lost te kloppen, en dan de geschifte blubber daaraan toe te voegen met kleine beetjes. Dat laatste is belangrijk en is de hoofdreden voor schiften: het te snel toevoegen van de olie. Met de aan/afwezigheid van mosterd heeft het echt niks te maken.
Dat is niet hoe ik het geleerd en ondervonden heb, maar goed.

Trouwens, te snel toevoegen van olie.

Als je nu een beker of glas neemt en je doet daar de eieren of dooiers/olie/zout/peper/azijn/citroen en wel of niet mosterd in de juiste afmetingen in, en je zet er dan de mixer in, dan heb je op 10 a 15 seconden kant en klare mayonaise geklopt.


Kijk eens naar hier:


http://koken.vtm.be/sos-piet/recept/mayonaise

en luister waar hij een aantal keer vermeld dat de mosterd er voor de binding bij moet.
__________________
Citaat:
Ta gueule!

Laatst gewijzigd door Xenophon : 18 juni 2016 om 15:56.
Xenophon is offline   Met citaat antwoorden