Wij zijn allemaal mensen. Met dezelfde lijven, harten, longen, vel, darmen en nog wat.
Maar neen: wat wij best zouden eten en drinken, dat kan niet bepaald worden in b.
Tenzij na twee jaren communautaire onderhandelingen. Tussen wetenschappers.
titel: Walen boter, Vlamingen margarine
link:
http://www.standaard.be/plus/20160923/ochtend/11
Citaat:
De Hoge Gezondheidsraad werkt aan concrete dieetvoorschriften voor de Belgische bevolking. Vier werkgroepen bereiden deze nationale ‘food-based guidelines’ voor. Dat zou een primeur zijn voor ons land.
De voedingsadviezen van de Hoge Gezondheidsraad hebben het nu vooral over voedingsstoffen zoals calcium en vetzuren. Maar over twee jaar wil de Raad veel meer praktische richtlijnen kunnen geven over voedingsmiddelen en ¬eetpatronen.
De voorschriften worden pas ten vroegste begin 2018 verwacht. Het gaat namelijk om een moeilijke oefening, aangezien Vlamingen en Walen soms belangrijke verschillen vertonen op vlak van eetcultuur. ‘Walen eten bijvoorbeeld meer boter’, zegt cardioloog Guy De Backer, ‘terwijl Vlamingen meer margarine eten. Toch willen we in staat zijn om richtlijnen voor “de modale Belg” te geven.’
INFO
Guy De Backer
|