Iedereen kent dat zeker : 's middags laat gegeten, niet veel honger richting de avond en geen zin om weer veel gedoe rond kokkerellen. Versta : de huisgenoten geven een hint dat het vooruit mag gaan.
Oplossing : soep maken !
In de frigo duiken, halve kilo wortelen, 4 ajuinen en een pakje van 250 gr witloof grof snijden, een laurierblad van uit de tuin, een bussel platte peterselie, koffielepel gedroogde thym, flinke mespunt sambal voor er wat pit in te steken, een soeplepel kippebouillon pasta, drie kleine blikjes tomatenpuree, voldoende heet water toevoegen en dan hup, kwartier in de snelkookpan. Laurierblad + peterselie eruit vissen, glad mixen ==> klaar !
Doodsimpel, altijd lekker.
Opeten met een volgranen boterham, licht toasten, boter volgens smaak en wat grove peper van de molen erop. Eventueel wat geraspte emmental in de soep.
mjam mjam...