Los bericht bekijken
Oud 15 januari 2017, 14:07   #11
NieuwNoors
Secretaris-Generaal VN
 
NieuwNoors's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 februari 2012
Berichten: 22.785
Standaard

Soepgroenten horen eerst 10 minuutjes aangestoofd te worden.
Mijn recept: 4 grote winterwortels, 2 grote ajuinen, 1 prei, 4 tomaten, 1 aardappel. Alles ik blokjes snijden, peper en zout toevoegen en in boter op een laag-middelmatig vuurtje aanstoven.
Daarna overgieten met zo'n 3l water, 3 blokjes bouillon naar keuze toevoegen. Zelf gebruik ik 'tuinkruiden-bouillon'. 2 Kleine doosjes tomatenpuree toevoegen. Deksel op de pan en zo'n 25 minuutjes laten koken.
Als laatste voeg ik nog wat basilicum toe en laat de soep nog op laag vuur zo'n 5 minuutjes 'pruttelen'.

Soep uit blik komt hier nooit op tafel; daar zit echt alleen maar brol in en daar zit niks van voedingswaarde in. Bweurk! Idem met soep uit karton, genre "Knorr".
NieuwNoors is offline   Met citaat antwoorden