Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Hoomer
Je bent je nu toch echt wel aan het zeveren hoor, pasta die in een emmer koud water bewaard word is gespoeld, je koelt die spaghetti zo snel als mogelijk af om te kunnen bewaren. Maar zoals je verondersteld gebeurt dat alleen in de mindere zaken dat bewaren in koud water.
Kijk ik zal ff de Piet aan het woord laten zodat je eindelijk kan stoppen met je onkunde aangaande tentoon te spreiden:
Pasta carbonara
Bereiding
Zet water op en kook de spaghetti al dente.
Doe olie in een pan en bak de spekblokjes krokant. Voeg de ui en de look toe.
Giet de spaghetti af en spoel hem onder koud water. Doe hem terug in de pot en warm op.
Meng eieren met de room en klop goed. Meng het eiermengsel goed door de spaghetti.
Zet de bordjes klaar, doe er de pasta in. Strooi de spekblokjes en de parmezaanse kaas erover. Versier eventueel met een eigeel in de schelp.
https://koken.vtm.be/sos-piet/recept...asta-carbonara
Indien u wenst zal ik nog enkele chefs aan het woord laten. 
|
Piet heeft hier zojuist spaghetti carbonara brutaal verkracht.
Geen room (bah...), geen ajuin, geen look.
En net bij carbonara is het niet spoelen van je pasta cruciaal, omdat de kunst net is van voldoende binding te krijgen zonder dat het ei en kaasmengsel al begint te stollen. Het is een delicaat evenwicht. Een italiaanse chef zal op het einde altijd nog een klein schepje van het kookwater (dus mét extra veel opgelost zetmeel erin) toevoegen.