Los bericht bekijken
Oud 31 mei 2017, 08:05   #143
marie daenen
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Geregistreerd: 2 december 2013
Berichten: 17.083
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ViveLaBelgique Bekijk bericht
http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/politiek/1.2993080

http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenl...het-land.dhtmlDe overheidsfinanciering voor politieke partijen is officieel en strikt geregeld in ons land. De redenering achter het systeem: politieke partijen behoeden voor omkoping door bedrijven. "Begin jaren 90 heeft men beslist om de geldkraan vanuit bedrijven dicht te draaien en ter compensatie daarvoor heeft men de overheidsfinanciering enorm doen toenemen", legt politicoloog Bart Maddens uit. "Ze voelden de bui van schandalen zoals Agusta namelijk al hangen en probeerden zich zo tegen zichzelf te beschermen."

Maar die partijen krijgen wel heel veel geld. Geld dat komt vanuit de federale kas, de regionale parlementen en de provincies. In totaal 70 miljoen euro. "We zijn - op Spanje na - de kampioen in Europa. Je kunt zeggen dat de Belgische politieke partijen abnormaal veel overheidsmiddelen krijgen", aldus Maddens. Ter vergelijking: in Nederland krijgen alle partijen samen 16,2 miljoen euro. Bijna 4 miljoen gaat daar naar de grootste partij VVD. Bij ons krijgt de N-VA de grootste dotatie: 13,4 miljoen euro.

...

Volgens politicoloog Maddens geven de meeste partijen wel schoorvoetend toe dat het met minder mag. "Maar ze maken er geen strijdpunt van. De N-VA heeft er - zeker toen ze nog in de oppositie zat - wel altijd voor gepleit om de overheidsmiddelen te doen dalen. Maar die partij zwemt in het geld en kan zich dat het meeste permitteren natuurlijk."
Vraag aan een kikker hoe je een probleem van een schuldenmoeras oplost....
Door degene die dat schuldenmoeras hebben aangelegd het opnieuw te laten droogleggen en niet, als beloning voor hun wanbeleid, hen verder te laten aanmodderen zoals la Belgique achter de schermen doet...
En voor de schermen gaat ze, omvallend van gespeelde verontwaardiging, diegene die er nog een beetje willen aan verhelpen, als nuttige zondebokken de grond inboren... want aan hun speeltje, het Belgische moeras, mag absoluut niet geraakt worden; het is namelijk hun aards paradijs, de Belgische ezel die voor hen goud kakt, op de rug van de belastingbetalende Belgische burger...
marie daenen is offline   Met citaat antwoorden