Los bericht bekijken
Oud 16 augustus 2017, 10:56   #164
Aurora_Borealis
Gouverneur
 
Aurora_Borealis's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 16 november 2005
Berichten: 1.248
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Micele Bekijk bericht
Waarom zou hun houding hypocriet zijn? Antwerpen zonder havenschepen of wat wil je?

Heb je een betere oplossing om te voldoen aan de opgelegde NOx- en PM- normen van de Europese commissie?
http://www.hln.be/hln/nl/2764/milieu...-Brussel.dhtml

Noem me een havenstad met een LEZ zone die zijn dieselschepen reglementeert, of wat is de bedoeling van je posten?

Maak nu eens een punt, en zeg nu eens wat Antwerpen met zijn havenschepen en ander dieselvervoer moet doen, daarmee ze volgens jouw mening niet hypocriet zijn. Ga je er de huisverwarming met stookolieketels ook nog bijnemen?

Zeggen dat het Antwerps stadsbestuur hypocriet is kan iedereen, maar dan moet je er ook bijzeggen dat alle LEZ-zones in de wereld hypocriet zijn. Je zal altijd wel iets vinden wat ergens fossiele brandstof verbrand en niet geband of gereglementeerd wordt in een stad met een LEZ. Dat is helemaal niet moeilijk. De meeste steden hebben ook een luchthaven, die vliegtuigen vervuilen ook veel bij het opstarten.

Duitsland heeft bvb 55 LEZ-zones, ene is groter dan een Belgische provincie...
http://www.umweltbundesamt.de/themen...and#textpart-1

Geen enkele stad met schepen verbiedt zijn (binnenlands) schepenverkeer, Bremen heeft ook grotere schepen.
Klopt toch niet volledig... LEZ hebben enkel betrekking op voertuigen, OK. Maar, daarnaast is er wel degelijk reglementering voor scheepvaart.

Binnenscheepvaart heeft de EU 2016/1628 reglementering die de emissies begrenst, en net zoals de Euronormen worden deze progressief strenger, men spreekt er van Stages. De huidige normen zijn de Stage IV, vanaf 2019 komt de Stage V die ook partikelaantal (naast nu al massa) toevoegt als limiet.

Pleziervaart wordt geregeld door EU 2013/53 (vroeger 94/25/EC). En ja, toen ik een tijd terug een vaartuig+buitenboordmotor registreerde bij de FOD Mobiliteit, moet je wel degelijk beschikken over een gelijkvormigheidsattest (die o.a. melding maakt van voldoen aan richtlijnen emissies/geluid, was toen 94/25/EC)

Probleem blijft zeeschepen, maar ik geloof wel dat de haven van Antwerpen deel uitmaakt van de SECA en NECA zones van de Noordzee (zijnde de Sulphur Emission Control Zone en NOx Emission Control Zone) dewelke internationaal afgesproken zijn.
Aurora_Borealis is offline   Met citaat antwoorden