Discussie: Onrust in Syrië
Los bericht bekijken
Oud 24 september 2017, 07:27   #10983
kelt
Perm. Vertegenwoordiger VN
 
Geregistreerd: 29 juli 2004
Berichten: 18.758
Standaard

Terwijl Syrische troepen bij Deir Ez Zor de Eufraat overgestoken zijn en nu op ramkoers zijn met de Koerden en milities gesteund door "de valse coalitie" heeft men elders in Syrie last met een zeer koppige,maar gelukkig nog vrij kleine Islamitische miltie,de HTS.

Het Noorden van de Hama-provincie,tegen de Turkse grens is nominaal onder kontrole van Damascus,maar in de praktijk was men daar al lang blij dat het iets rustiger was dan elders.

https://warisboring.com/45704-2/

Maar Turkije is ondertussen al zeer zenuwachtig en ook de Russen en de Iraniers beginnen hun blikken naar deze regio te richten.Ook IS kwam,van een onhandig maar goed bewapend begin,zeer snel tot ontplooiing tot een groot leger toen,vrij plots,tientallen en tientallen andere milities helemaal overliepen naar "de beweging"...HTS operereert ook in een omgeving waar zowat ieder gehuchtje onder controle staat van een andere militie en loyaliteit snel kan omslaan...

Ondertussen mogen we niet vergeten dat,als IS van de kaart is gehaald,de basisvoorwaarde van de "valse coalitie" (waar Belgie de facto toe behoort) nog niet vervuld is.Assad moest van de macht.remember?

Dus zal het lijden en het doden gewoon verder gaan en wordt Syrie verder het slagveld van de "valse coalitie" en de "echte coalitrie"...

Ondertussen hebben de Israelis ,bijna ongemerkt,met hun luchtaanvallen de laatste jaren zowat alles wat er aan enigszins gesofistikeerde militaire infrastruktuur was van de Syriers definitief vernietigd.Grote delen van Syrie zijn de-facto Iraans/Hezbollah militair gebied geworden en de Israeli's zullen ervoor zorgen dat het DUUR is om van daaraf de Joodse Staat te willen bedreigen...De Iraniers zullen alles wat weer opgebouwd zal moeten worden aan militaire infrastruktuur mogen betalen,gezien de Syriers nu al geen roeste nagel meer hebben om hun g*t te krabben.De vijand in de kosten jagen (als je toch al weet wat hij gaat proberen te doen) is ook een vorm van oorlogsvoeren.

...want...laat ons niet vergeten,de vernietiging van Israel,ook dat is een gesteld doel,maar vanuit Teheran deze keer.


Het Midden-Oosten....fun verzekerd.
__________________
Amaai, en dat komt allemaal uit uw duimpje, geweldig zou ik zo zeggen.

Laatst gewijzigd door kelt : 24 september 2017 om 07:43.
kelt is offline   Met citaat antwoorden