Los bericht bekijken
Oud 6 oktober 2017, 13:40   #1
De schoofzak
Secretaris-Generaal VN
 
De schoofzak's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 juli 2004
Berichten: 49.301
Standaard Onverbeterlijke dief pikt lokfiets van politie

Het systeem van entrapment, zoals vb. een lokfiets, zou veel meer toegelaten en aangewend moeten worden.

Zo van die asocialen die zeggen dat een fiets stelen, eigenlijk toegelaten is als die niet op slot stond, daar moeten we van af.

http://www.standaard.be/plus/20171006/ochtend/optimized
Citaat:
Justitie
Onverbeterlijke dief pikt lokfiets van politie

Een 48-jarige Oostendenaar is door de Brugse strafrechtbank veroordeeld tot 37 maanden effectieve gevangenisstraf voor fietsdiefstallen. Michel B. zei dat hij niet schuldig kon zijn aan diefstal, omdat de fietsen niet op slot waren.

B. liep een reeks veroordelingen op. Zo pleegde hij in 2015 een overval op een parochiaal centrum in Oostende. Na die feiten vluchtte hij weg op een gestolen mountainbike. Over de fietsdiefstallen had Michel B. een opvallende uitleg klaar. Hij beweerde dat hij de fietsen ‘gevonden’ had. ‘Er is een verschil tussen stelen en een fiets meenemen die open staat’, zei hij. Enkele dagen later liep hij weer tegen de lamp. Hij had de lokfiets van de politie gestolen. (belga)
__________________
Vlaanderen is niet van iedereen. Vlaanderen is enkel van hen die een inspanning doen om ertoe te behoren.

De grendel-grondwet moet wijken om eindelijk de broodnodige veranderingen te kunnen doorvoeren. Nadien kan de grondwet herstemd worden. Dat is nog gebeurd.

Ik heb de partij gesticht op drie lijnen: Vlaams en Europees, vrij en verantwoordelijk, en sterk en sociaal. Vandaag is dat de grondstroom in Vlaanderen. Geert Bourgeois (N-VA)
De schoofzak is offline   Met citaat antwoorden