Los bericht bekijken
Oud 7 oktober 2017, 02:25   #8655
djimi
Secretaris-Generaal VN
 
djimi's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 3 januari 2006
Locatie: Bruxelles Phlamandophobe
Berichten: 25.480
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pandareus Bekijk bericht
Sorry, maar dan begrijp jij niet hoe een verkiezing of in dit geval een nationaal referendum werkt. Het gaat om één (1) cijfer : de uitslag.
Ik vermoedde al dat u niet zou willen antwoorden.

https://en.wikipedia.org/wiki/Spanis...ults_by_region


In "The Basque Country" kwam slechts 44,65 % van de stemgerechtigden opdagen (logisch, daar een grote massa Basken het plebisciet van de 'Nieuwe Oude Orde' niet wilde legitimeren), en dan nog brachten 25,40 % van de opgedaagde kiezers een "NO"-stem uit.


Volgens dezelfde logica waarmee de resultaten van het referendum in Catalunya nu als 'onvoldoende representatief' worden beschouwd, kan men zeggen dat de resultaten in het Baskenland 'onvoldoende representatief' kunnen worden beschouwd, en dat "Het Baskenland" de Grondwet dus NIET heeft goedgekeurd.

Geen énkele Bask is bijgevolg 'verplicht' die aan zijn/haar land opgedrongen Grondwet te erkennen. Geen énkele.


Ook in Galicië was de opkomst 'gene vette': 50,20%, en van de stemmen gingen er toch een 6,16% naar het "NO"-kamp. Ook van "de Galiciërs" kan men dus niet bepaald zeggen dat ze 'de Grondwet' goedkeurden.


De hoogste opkomst kende de "Comunidad Valenciana": 74,14% van de stemgerechtigde kiezers. Nergens elders in "Espana Una Grande Libre, y (op dat moment) siempre fascista" trok een groter deel van het electoraat naar het stembureau.


De gemiddelde opkomst voor héél Spanje was 67,11%, wat niet slecht, maar ook niet véél meer dan 'net voldoende' is (op het nippertje een 2/3e meerderheid van het electoraat).

En ja, van de opgekomen kiezers wees slechts 8,9% de Grondwet af.
Van het totaal aantal van 26,632,180 geregistreerde stemgerechtigden, brachten er 17,106,583 een geldige stem uit, en van die groep keurden er 15,706,078 de Grondwet goed.

https://en.wikipedia.org/wiki/Spanis...ferendum,_1978


Nu zou ik wel eens willen weten waar u uw cijfer van "88,5% van de Spanjaarden" op baseert.
__________________
ALLES IST GUT !!!

Laatst gewijzigd door djimi : 7 oktober 2017 om 02:48.
djimi is nu online   Met citaat antwoorden