Los bericht bekijken
Oud 7 oktober 2017, 11:35   #50
De schoofzak
Secretaris-Generaal VN
 
De schoofzak's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 juli 2004
Berichten: 50.229
Standaard

Is het ooit anders geweest dan dat de goeien het moeten bekopen door de slechten ?

Je zal als eigenaar van het geërfde appartementje van je grootmoeder maar het volgende tegen komen met je huurder.
Plots: geen huurgeld meer gestort. Na een maand tracht je contact te zoeken: lukt niet. Na twee maanden verneem je van de buren dat de huurders er al twee maanden niet meer gezien zijn.
Afijn, na vier maanden en veel gezever, heb je nog eens de kosten van de sleutelmaker om de voordeur open te forceren, en de kosten van een nieuw slot. Binnen is het natuurlijk één puinhoop.

Soms zouden de dingen beter en strikter in de wet geregeld moeten worden.
Te beginnen met: een eigenaar die zonder afspraak en in afwezigheid van de huurder binnen dringt: huisvredebreuk met verzwarende omstandigheid, minstens zes maanden gevangenis.
Maar in geval van gewettigde vrees voor sommige zaken die schade kunnen doen oplopen, bij en vb. in aanwezigheid van de wijkagent, moet een vorm van binnendringen mogelijk zijn.

En liefst geen truken van "naar de flikken bellen en zeggen dat je vreest dat er iemand zich gaat zelfmoorden of zich gezelfmoord heeft".
Want dan hebben de flikken het recht om binnen te dringen in de woning (als ze het bericht ernstig moeten inschatten), en zelfs de plicht tot hulpverlening ...
__________________
Vlaanderen is niet van iedereen. Vlaanderen is enkel van hen die een inspanning doen om ertoe te behoren.

De grendel-grondwet moet wijken om eindelijk de broodnodige veranderingen te kunnen doorvoeren. Nadien kan de grondwet herstemd worden. Dat is nog gebeurd.

Ik heb de partij gesticht op drie lijnen: Vlaams en Europees, vrij en verantwoordelijk, en sterk en sociaal. Vandaag is dat de grondstroom in Vlaanderen. Geert Bourgeois (N-VA)
De schoofzak is offline   Met citaat antwoorden