Los bericht bekijken
Oud 24 november 2017, 07:51   #135
Anna List
Banneling
 
 
Geregistreerd: 28 september 2004
Berichten: 106.558
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Edina Bekijk bericht
Omdat de selectieve verontwaardiging er toch met stip aan rechterzijde is... Rechts is voor meer blauw op straat, voor nultolerantie, voor een strenge aanpak,... En dat leidt dan vaak tot politiegeweld dat dan in het beste geval met de mantel der liefde wordt toegedekt - als het al niet wordt toegejuicht.

Heb jij voor het gewelddadige politie-optreden bij het referendum in Catalonië al ooit eens geklaagd over de Spaande politie? Het was nochtans verre van de eerste keer dat ze zwaar over de schreef gingen. En dat werd zelfs hier op het forum al herhaaldelijk aangekaart (vreedzame betogers die tot in de metro achtervolgd worden en daar beschoten met rubberkogels bijvoorbeeld). Met vanuit rechterzijde vaak de opmerking dat ze nog harder hadden mogen optreden. Sta me toe op de selectieve hypocrisie te wijzen.

Idem dito voor het extremistische en racistische gedachtegoed dat er blijkbaar heerst onder een deel van de Spaanse politie... Dat is ook hier een groot en gekend probleem, maar eentje dat steevast wordt geminimaliseerd en vergoelijkt door de meerderheid van de rechterzijde.
ja, ik schreef toevallig deze zomer, naar aanleiding van een gestolen GSM en de aangifte daarvan al een aantal blogposts over militaristische houding van de politie in Madrid.

je stelling dat als je rechts bent, moet je die excessen van de politie er maar bij nemen is grote flauwe kul. willekeur en 'neem het niet zo nauw' is en blijft een meer linkse politieke instelling.

net de politie moet zich rigoureus aan de wet houden ten allen tijde, en men zou best ook alle politiemensen ten allen tijde verplicht een bodycam laten dragen.
Anna List is offline   Met citaat antwoorden