Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Blue Sky
Dat is theoretische prietpraat van vakidioten.
|
Nope, van verkeerswetenschappers.
Citaat:
Best is automobilisten opvoeden opdat ze niet naast de weg terecht komen.
|
Je hebt dus niets van die studie begrepen, laat staan volledig gelezen.
Je negeert zoals gewoonlijk de totaal onschuldige slachtoffers bij een verkeersongeval (inzittenden, waaronder kinderen, ook in andere voertuigen)
Ik denk eerder dat er iets aan jouw opvoeding scheelt.
Ik citeer
uit de conclusies en aanbevelingen:
Uit de dieptestudies naar bermongevallen blijkt dat de rol van het voertuig als ongevalsfactor weliswaar beperkt is, maar dat naast het wegontwerp ook de mens een belangrijke ongevalsfactor is bij het ontstaan van bermongevallen. De belangrijkste mens-gerelateerde ongevalsfactoren zijn afleiding (28%), vermoeidheid (14%) en een te hoge rijsnelheid (23%) (zie Davidse et al, 2011; Davidse, 2011).
Het blijkt dat bij de meeste bermongevallen een combinatie van mens- en wegfactoren een rol speelt. Slechts in enkele gevallen is de mens als enige ongevalsfactor aangemerkt. Een vergevingsgezinde weginrichting kan daarom bij de meeste situaties, ook waarbij de mens een van de factoren is, een belangrijke rol spelen in enerzijds het voorkomen van bermongevallen en anderzijds het beperken van letsel.
Op grond van de verkeerstechnische resultaten van de dieptestudies zijn de belangrijkste maatregelen: veilige snelheden, herkenbare en voorspelbare bochten, ruimte bieden voor correctie via redresseerstroken en semi verharding, en niet-botsvriendelijke objecten verwijderen of afschermen wanneer deze binnen de standaard (gewenste) obstakelvrije zone staan.
Deze maatregelen betreffen met name de implementatie van bestaande richtlijnen. De naleving van deze richtlijnen kan worden verbeterd met behulp van audits en verkeersveiligheidsinspecties. Deze instrumenten dienen bij voorkeur verankerd te zijn in een kwaliteitszorgsysteem. Verder verdient het aanbeveling nader onderzoek te verrichten naar de (kosten)effectiviteit van de maatregelen en naar de meer innovatieve maatregelen.
Zo een dieptestudie is internationaal, in andere landen nemen ze ook zulke maatregelen om wegen veiliger te maken.
Vision Zero:
https://en.wikipedia.org/wiki/Vision...Implementation
Citaat:
https://www.mobielvlaanderen.be/docs...vlaanderen.pdf
Deel 2: beleidsvisie en maatregelenpakket
Zowel het Zweedse Vision Zero als het Nederlandse Duurzaam Veilig gelden internationaal als toonaangevende concepten op gebied van verkeersveiligheidsbeleid.
Het Mobiliteitsplan Vlaanderen streeft op lange termijn naar een slachtoffervrij verkeerssysteem. Elk verkeersslachtoffer is er één teveel. Dit komt overeen met het Zweedse Vision Zero-concept. Vlaanderen onderschrijft de achterliggende visies die de basis vormen van deze concepten. De prestaties op gebied van verkeersveiligheid, de beleidsorganisatie en -aanpak in Nederland en Zweden zijn sterk richtinggevend.
Dit Verkeersveiligheidsplan neemt de doelstellingen uit het Mobiliteitsplan Vlaanderen over en integreert ze samen met de heersende internationale verkeersveiligheidsconcepten.
Het ontwikkelen van een samenhangende, duurzame visie op verkeersveiligheid in Vlaanderen zal het beleid in de komende jaren sturen.
|