Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Mambo
Bulshit.
Tot op heden is men technologisch noch wetenschappelijk NIET in staat om eender welke kanker te herleiden valt tot enige radio actieve besmetting.
|
Men kent wel de statistische relatie he. Dosis X geeft K meer kankers. Je hebt gelijk dat men niet kan weten WELKE kanker, maar dat is niet nodig ook niet.
Neem 1 miljoen proefkonijnen. Doe daar niks mee. Stel vast dat er op dat 1 miljoen proefkonijnen, 130 000 een dodelijke kanker opdoen in hun leven.
Neem terug 1 miljoen proefkonijnen. Geef die een dosis van 1 Sv (gespreid in de tijd). Stel vast dat op die 1 miljoen proefkonijnen, 190 000 een dodelijke kanker opdoen in hun leven. Dan weet je dat die 1 Sv voor 60 000 kankergevallen heeft gezorgd. Dewelke, dat weet je niet, maar dat moet niet. Er zijn er gewoon 60 000 meer.
Neem terug 1 miljoen proefkonijnen. Geef die een dosis van 2 Sv (gespreid in de tijd). Stel vast dat op die 1 miljoen proefkonijnen, 250 000 een dodelijke kanker opdoen in hun leven. Dan weet je dat die 2 Sv voor120 000 kankergevallen heeft gezorgd. Dewelke, dat weet je niet, maar dat moet niet. Er zijn er gewoon 120 000 meer.
Neem terug 1 miljoen proefkonijnen. Geef die een dosis van 10 Sv (gespreid in de tijd). Stel vast dat op die 1 miljoen proefkonijnen, 730 000 een dodelijke kanker opdoen in hun leven. (hier is het wiskundig niet meer juist, maar ik vereenvoudig) Dan weet je dat die 10 Sv voor 600 000 kankergevallen heeft gezorgd. Dewelke, dat weet je niet, maar dat moet niet. Er zijn er gewoon 600 000 meer.
Daaruit volgt dat je per opgedane sievert, 6% kans extra hebt om een dodelijke kanker op te doen he.
Daarom moet men niet kunnen zeggen WELKE kanker nu van die straling kwam. Men stelt het gewoon statistisch een correlatie vast. Natuurlijk gaat men geen mensen express bestralen, men gaat mensen volgen volgens hun opgedane bestraling.
Het is exact dezelfde techniek die aantoont dat een geneesmiddel werkt, he. Het heet "cohorten studie".
Men doet die cohorten studies al over mensen sinds ergens de jaren 20/30 van de 20ste eeuw, en daaruit volgt, voor dosissen boven de 100 mSv, de relatie dat elke opgedane Sievert U een extra kans op kanker geeft van 5.6%. Dat is vrij lineair, en dat wordt keer op keer bevestigd. Met de vrouwen die destijds radium deponeerden op horloges, met de Hiroshima overlevers, met mijnwerkers in uranium mijnen, met nucleair personeel, en zo voort. Het is bijzonder spijtig dat het grootste experiment, Chernobyl, niet beter opgevolgd is, want het had veel betere statistieken kunnen opleveren, maar men kent de dosissen niet goed die elke persoon heeft ontvangen, en er is geen officiele opvolging geweest, waardoor we die gegevens niet goed kunnen gebruiken. Fukushima zal in dat opzicht interessanter zijn, maar de dosissen zijn daar gewoon te klein om veel te merken.
Citaat:
Voor hetzelfde geld heeft dat geval voor honderden miljoenen doden wereldwijd gezorgd of nog zal zorgen.
|
15 miljard, zeg ik.
Citaat:
Wacht eerst tot je het wel weet. Doe dan uitspraken.
|
Begrijp eerst waarover je spreekt. Doe dan uitspraken.