Discussie: Grootneerlandisme
Los bericht bekijken
Oud 6 juni 2020, 09:15   #1029
Jan van den Berghe
Secretaris-Generaal VN
 
Jan van den Berghe's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 september 2002
Locatie: Waregem
Berichten: 178.701
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door quercus Bekijk bericht
Bovendien mag die zogezegde “Franse” keuken best met een korrel zout genomen worden. De Provençaalse keuken hoort er alvast niet bij want dat is feitelijk een Italiaanse “cucina”. De Normandische keuken is best te smaken maar krijgt dikwijls het verwijt van een overdadig gebruik van boter.
Als het over latijnse keukens gaat staat bij mij de Italiaanse vele trappen hoger.
Er is trouwens een hemelsbreed verschil tussen de keuken van het gewone Franse gezin en wat bij ons dan doorgaat voor Franse keuken, die eigenlijk de menukaart is van een bepaald soort restaurant. Daarenboven is er - zoals u aangeeft - een enorm verschil tussen de regio's: de keuken van de Elzas of die van le Nord kan je in bijna niets vergelijken met de Provençaalse.

Laatst gewijzigd door Jan van den Berghe : 6 juni 2020 om 09:17.
Jan van den Berghe is offline   Met citaat antwoorden